De stad Antwerpen wil met de oproep ‘Zet een boek voor je raam’ bijdragen aan het alternatieve programma van de Boekenbeurs en boekenliefhebbers een hart onder de riem steken. Ook dit jaar vindt de Boekenbeurs van 1 tot 11 november plaats in de vertrouwde Antwerp Expo, maar niet in de fysieke vorm zoals we die kennen. VRT en Boek.be slaan de handen in elkaar om het boek elf dagen volop onder de aandacht te brengen via interviews op het online platform vrt.nu die worden uitgezonden vanuit Antwerpen.

Boekenliefhebbers kunnen deze herfstvakantie niet terecht op de traditionele Boekenbeurs, maar Boek.be en VRT bieden een bijzonder alternatief programma aan om dit meerdaagse literaire event online te beleven. Antwerpen als boekenstad en als thuishaven van de Boekenbeurs heeft een hartverwarmende actie bedacht waaraan stadsbewoners apart kunnen deelnemen, maar hen toch met elkaar verbindt.
Hou je van de Boekenbeurs? Lees je graag? Zet een boek voor je raam!

Graag wil de stad Antwerpen fysiek zichtbaar maken dat Antwerpen een stad is die van boeken en de Boekenbeurs houdt. Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Dit is een warme oproep aan de stadsbewoners om tijdens de periode van 1 tot 11 november een boek voor hun raam te zetten dat ze graag hebben gelezen. Het culturele leven is omwille van het coronavirus opnieuw stilgevallen, maar gelukkig bieden boeken troost. Boeken inspireren ook: zo wordt een wandeling in de buurt meteen een literaire ontdekkingstocht langs de uitgestalde boeken voor het raam. Onze bibliotheken blijven overigens open, dus boeken ontlenen kan nog steeds.”

Wie wil, kan een foto nemen van zijn raam met boek en deze delen via www.facebook.com/antwerpenleest. Antwerpen Leest verloot 10 exemplaren van ‘Het stad in mij’  van gewezen stadsdichter Maud Vanhauwaert onder de inzenders. De winnaars worden op 11 november bekendgemaakt.

Antwerpen Leest
Antwerpen Leest is een gloednieuw digitaal platform voor en door de Antwerpse lezerscommunity, dat iedereen binnen de stad wil samenbrengen met een liefde voor lezen. Elke lezer, auteur, boekhandel, bib of uitgeverij kan zijn bijdrage leveren. Het platform draait rond ontmoeting, verbinding, begrip en verrijking. Elke Antwerpenaar die boekentips wil delen of stadslezer wil worden, kan zich registreren op www.antwerpenleest.be. Antwerpen Leest lanceerde in september ook digitale uitzendingen van auteursgesprekken en andere literaire activiteiten, zodat geïnteresseerden niets hoeven te missen.

Afbeelding: www.antwerpenleest.be / www.antwerpen.be