Het project ‘Antwerpse sporters eten gezond!’ van Sporting A krijgt de steun van het Fonds voor Voeding en Welzijn (Fevia). Het initiatief van Sporting A begeleidt sportclubs om gezonde voeding te promoten bij hun leden – en in het bijzonder bij kinderen en jongeren –  met onder andere workshops, affiches… Dankzij de ondersteuning van het fonds kan het aanbod worden uitgebreid met fruitboxen en demo’s van een gezondheidsspel.
 
Sporting A, de dienst gezondheid van de stad Antwerpen en Logo Antwerpen lanceerden vorig jaar ‘Antwerpse sporters eten gezond!’.  Met het initiatief steunen en begeleiden ze sportclubs die een gezonde levensstijl promoten bij hun leden. Jonge leden leren zo al snel het belang van evenwichtig eten en veel bewegen dankzij de sportclub. Coaches zijn bovendien voor veel jongeren voorbeeldfiguren waardoor de boodschap nog meer overkomt.  
 
Concreet ondersteunen twee sportclubadviseurs zeven sportclubs bij het opstellen en uitvoeren van een gezondheidsplan op maat van de club. Er zijn workshops, een teamspel gezonde voeding, infographics/affiches, analyse en bijsturing van het aanbod in de kantine, voedingsboxen, informatieve placemats, kookworkshops…
 
Met de steun van het Fonds Fevia kan het aanbod dit jaar uitgebreid worden met gezonde fruitboxen gedurende het hele sportseizoen en met demo’s van het gezondheidsspel. Het Fonds voor Voeding en Welzijn ondersteunt projecten die evenwichtig eten en veel bewegen bij kinderen en jongeren stimuleren.