Heel wat erkende Antwerpse sportverenigingen die ook in deze moeilijke tijden blijven investeren in sporttechnische vooruitgang, materiaal of infrastructuur, kunnen in 2021 opnieuw rekenen op investeringssubsidies van Sporting A. Dit jaar verleent de stad ruim 2 miljoen euro subsidies aan de sportclubs die in aanmerking komen voor financiële steun.   
 
De impact van de coronacrisis blijft voelbaar. Om de naschokken mee op te vangen en op korte termijn de meeste acute noden te lenigen, richtte Sporting A twee coronasteunfondsen sport op. Los van die coronasteun is het van cruciaal belang om de erkende Antwerpse sportclubs gericht te ondersteunen en zo vitaler te maken. Lokale sportverenigingen vormen immers mee het kloppend hart van onze samenleving. Bovendien is in coronatijden nogmaals gebleken dat de sportparticipatie sterk afhankelijk blijft van sporten in georganiseerd verband.
 
Om erkende Antwerpse sportclubs meer dan ooit in staat te stellen om hun verbindende en maatschappelijke rol ten volle op te nemen, voorziet de stad een brede waaier aan ondersteuningsvormen. Een significant deel hiervan is het bieden van financiële steun in de vorm van subsidies.
 
Belang van jeugdwerking
Ook dit jaar konden alle erkende Antwerpse sportclubs een digitale aanvraag indienen om aanspraak te maken op diverse subsidies. Zo voorziet Sporting A subsidies voor sporttechnische vooruitgang ter ondersteuning van een gestructureerde een duurzame jeugdwerking. 152 erkende Antwerpse sportclubs voldoen aan de voorwaarden uit het bijhorende reglement en krijgen een subsidie toegekend, goed voor een totale ondersteuning van 262.500 euro.
 
Nadruk op onderhoud, veiligheid en duurzaamheid
Met de jaarlijkse materiaal- en infrastructuursubsidies tracht Sporting A dan weer sportclubs aan te sporen om te investeren in sportmateriaal, terreinen, gebouwen en andere infrastructuur.
 
Sportgerelateerd materiaal
Voor investeringen m.b.t. sportgerelateerd materiaal kunnen 122 erkende Antwerpse sportclubs rekenen op financiële ondersteuning, opgeteld een investering van net geen 350.000 euro.
 
Sportinfrastructuur
Bij de beoordeling van de heel uiteenlopende projecten gaf de stad prioriteit aan investeringen voor het onderhoud van bestaande sportinfrastructuur, voor de installatie van hernieuwbare energiesystemen, of voor de bevordering van duurzame mobiliteit. De aanleg van tennisterreinen van kunstgravel, de aankoop van springharnassen, het aanschaffen van zonnepanelen met batterij, een warmtepomp en ledverlichting, en het plaatsen van een overdekte fietsenstalling zijn enkele concrete voorbeelden van weerhouden investeringen. In 2021 zien 109 erkende Antwerpse sportclubs hun aanvraag goedgekeurd. Zij ontvangen samen ruim 1,47 miljoen euro aan infrastructuursubsidies.
 
“Ook in uitdagende coronatijden kozen veel van onze sportclubs er heel bewust voor om in de mate van het mogelijke te investeren in materiaal en infrastructuur, kortom in hun toekomst. Met deze jaarlijkse subsidieronde investeert Sporting A graag en substantieel mee in de duurzame werking van onze sportclubs en dus ook in de sportieve toekomst van de stad. Het is onze missie om de sportparticipatie in Antwerpen verder op te krikken en nog meer Antwerpenaren aan het sporten en bewegen te krijgen én te houden. Net daarom is het zo belangrijk om samen met onze clubs en partners verder werk te maken van en te investeren in voldoende en kwalitatief hoogstaande sportinfrastructuur”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.