Een restaurant op maat van de moderne stadsmens, dat is De Fortuyne. Een plek waar je ’s middags een lichte lunch kunt krijgen, elke zaterdag namiddag High Tea of een gebak om duimen en vingers bij af te likken en ’s avonds – wanneer de lichten dimmen – culinaire toppers om te delen of om gewoon lekker voor jezelf te houden. Aan jou de keuze. Toch wat meer tijd voor de lunch? Ook op de middag kun je foodsharen.
Foodsharing zit in het DNA van De Fortuyne. Lekker eten wordt nog beter als je het deelt met de juiste mensen. Maar dat is niet de enige reden. Nieuwe smaken ontdekken, daarvoor is foodsharen de way to go. Meeproeven van de keuze van je gezelschap en zo (opnieuw) verliefd worden op een groente of een fantastisch stukje vlees of vis. Hell yes. 
Als 1 van de 5 restaurants in Mechelen heeft De Fortuyne een score(12/20) mogen ontvangen van Gault&Millau en staan zij vermeld in de Gault&Millau Gids 2020.
Uw huwelijksfeest bij De Fortuyne – DE ideale locatie! Een historisch pand met authentieke elementen en een prachtig overdekt tuinterras waar je zowel bij mooi als minder mooi weer toch een open warm buitengevoel hebt.
De Fortuyne is gelegen pàl in het centrum van Mechelen. Het hele team (Nikita, Ken en Nick) staat klaar om je te
ontvangen.
Met een gemiddelde leeftijd van 30 is het team van De Fortuyne een oneindige brok energie. Met grote ambities, een duidelijk plan en een eeuwige glimlach. Nick N., Ken en Nikita die samen de familiezaak zijn gestart hebben gekozen voor een team dat net zoals hen streeft naar perfectie, 1 groot team of beter gezegd 1 grote familie. Nikita en Ken zullen er alles aan doen om jouw bezoek aan De Fortuyne vlekkeloos te laten verlopen, daarbij kunnen ze rekenen op de professionele bediening die Nick L. zal bieden. Chefs Nick N., Andy en Laura geven in de keuken het beste van zichzelf.
 
De mensen van FROS hebben gekozen voor de 4 gangen chefs choice met dessert.
1ste gang:
Sorghum met Gekarameliseerde wortel en ui – Boontjes – granaatappel
Tartaar van Sint-Jacobs met Crispy beukenzwammen – Peperolie – Mangogel
Mousse Foie Gras met groene appel – Compote van vijg – Krokantje van filo
2de gang:
Gegrilde huisgerookte zalm met Gepofte wilde rijst – Citoengras – Gin jus
Zeetongfilet met Vadouvan beurre blanc – Grijze garnalen – groentjes
3e gang:
Gesauteerde Zwartpoot kip met Morieltjes – Pastinaak aardappelpuree – Witloof
Simmenthal met Patatas bravas – Wintersalade – Béarnaise
4e gang:
Matirisu met Mascarpone – Koffielikeur – Gandaham
Puur Mechels “ijsastridje” met Meringue – Slagroom – Maraschino kers – Chocolade

Restaurant de Fortuyne
Koning Albertplein 8
2800 Mechelen
info@defortuyne.be – 0483 38 99 66

Foto’s: www.defortuyne.be & Marina Couwels