In de zomervakantie heet kinderfestival Speel-O-Rama alle kinderen van 7 tot 13 jaar welkom om zich (creatief) uit te leven. Van 15 juli tot en met 9 augustus geniet je 4 weken lang van verschillende ateliers, spelletjes, workshops en leuke attracties. 
Programma Speel-O-Rama Zomer
Knutselatelier
We gaan aan de slag met schaar, papier, touw en lijm en maken samen de mooiste marionetten! Dansende dieren, gekke vogels en klimmende kikkers, ze komen allemaal aan bod!
 
FX lab ‘Movie Ride’
TIjdens de zomervakantie ligt Hollywood even langs de Schelde. Leer hoe een film wordt gemaakt en ga aan de slag met special effects. Bedenk een leuk scenario, verkleed je en bouw je eigen miniatuurdecor. Wil jij bij de filmcrew van FX Lab komen? Actie!
 
Drukken 
Leer drukken met etsen op zinken platen en rijstpapier en maak de mooiste beelden met allerlei vreemde voorwerpen. Een nieuwe workshop waar je iets origineel kan maken om mee naar huis kan nemen.
Theater
Leer grappige toneeltjes in elkaar steken en laat de gekste versie van jezelf zien.
Attracties
Springen en klimmen op supercoole springkastelen voor groot en klein. Nieuw dit jaar is de Time Run’-obstakelbaan, een uitdagende klimhelling met 3D-elementen. Strijd tegen een vriendje en raak als eerste de spots van jouw kleur aan. Heb jij binnen de tijd de meeste spots van jouw kleur aangeraakt en ben je het snelst aan het eind van de stormbaan, dan ben jij de winnaar!
 
Waterspelletjes
Lekker verfrissen op een warme zomerdag door actief te zijn met water. Fun en afkoeling zijn verzekerd tijdens onze doldwaze waterspelavonturen.
Zomerbar & Terras
Voor de ouders en begeleiders is er een zomerbar met een leuk terras waar het altijd aangenaam vertoeven is.
Praktisch
15 juli tot en met 9 augustus 2019
elk werkdag van 10 tot 16.30 uur
Zuiderpershuis | Leuvenstraat, 2000 Antwerpen
2 euro inkom per dag | contant of bancontact
Meer info via 03 338 34 77 of jeugddienst.antwerpen@antwerpen.be
Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen tussen 7 en 13 jaar. Kinderen tot 6 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene. Meer info over ‘Afspraken en regels’ kan je onderaan deze pagina uitklappen. 
​Steek zeker je A-kaart op zak en spaar een puntje aan de A-kaartzuil!

Foto & video: www.antwerpen.be / Noortje Palmers | Illustratie: Stijn Bels