Voor zijn tweede seizoen nodigt het Festival van de Heilige Muziek, dat in Mons werd opgericht op initiatief van Jean-Paul Dessy, artistiek directeur muziek van Mars – Mons Arts de la scène, het publiek uit om zich open te stellen voor de diversiteit van culturen en tradities. Rituele liederen, “inspirerende”, contemplatieve, holistische muziek, meditatieve vormen van hier en elders is de rode draad van het programma.

Het hoofdthema van het programma van het festival is openheid naar anderen, naar de oorsprong van de wereld, naar de heilzame praktijken van de meest uiteenlopende muzikale rituelen, naar de verzachtende en “herstellende” deugden van klanken.

Door het herontdekken van deze universele taal, een middel tot zelfontdekking en ontmoeting, nodigen wij het publiek uit om te genieten van bevredigende zintuiglijke en spirituele ervaringen. Het is deze inspirerende en bezielende vocale en instrumentale muziek in al haar vormen en evoluties die wij willen huldigen om de dialoog tussen culturen en tradities in onze tijd aan te moedigen.

Op het programma, een creatie van Frederico Alagna voor Musiques Nouvelles, het Letse vrouwenvocalisten ensemble Putni in coproductie met de Stichting Mons 2025, het ensemble Healing Resonance, de Keltische stemmen van Yule, het concert “Confluences” in samenwerking met het Festival van Abu Dhabi en de deelname van Ilios Kotsou in samenwerking met Emergences.

Van 26 november tot 10 december, elke avond om 20.00 uur in Arsonic.

Foto & informatie op onze website www.surmars.be en onze sociale netwerken (@surmars7000 @musiquesnouvelles).