De muziek uit het Leuven Chansonnier ging vorig jaar tijdens Laus Polyphoniae nog in wereldpremière met een concertmarathon door Ensemble Leones, Park Collegium, Huelgas Ensemble en Sollazzo Ensemble. Dit jaar kan u vanaf 16 augustus ook thuis genieten van de prachtige muziek uit het Leuven Chansonnier.

Alle vijftig chansons worden de komende jaren vertaald naar een reeks van vier cd’s. Het Zwitserse Sollazzo Ensemble o.l.v. Anna Danilevskaia neemt de wereldcreatie van alle franco-Vlaamse liederen op zich. Tijdens de persconferentie brachten vedelspeelsters Anna en Sophia Danilevskaia en sopraan Perrine Devillers van het ophefmakende Sollazzo Ensemble enkele chansons. Het VRT-journaal was erbij!

De cd is pas vanaf september te verkrijgen in de winkel, maar tijdens Laus Polyphoniae worden u het programmaboek Laus Polyphoniae 2019 & de cd Leuven Chansonnier I  samen aangeboden voor € 20. Programmaboek en cd zijn ook apart te verkrijgen voor € 15 elk. 

Met de steun van de Vlaamse overheid, cd-label Passacaille, het Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché dat door de Koning Boudewijnstichting wordt beheerd en Alamire Foundation, het internationaal centrum voor de studie van de muziek in de Lage Landen

Foto: Ruddy Berghmans