Nu de seizoensfinale van Thuis erop zit, is het weer aftellen tot de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Maar geen getreur voor de fans, want de periode zonder Thuis wordt dit jaar iets draaglijker dankzij de lancering van twee nieuwe Slurfkes. Vanaf augustus kun je naast de originele Slurfke Bruin, ook Slurfke Blond en Slurfke Wit kopen in de winkel. Iets om naar uit te kijken!

Slurfke Bruin is sinds 2012 een vaste waarde bij Thuis en wordt sinds 2015 ook in het echte leven gebrouwen door Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Met z’n lichtzoete aroma’s van banaan en vanille wist Slurfke Bruin al snel het hart van tal van bierliefhebbers te veroveren. Maar aangezien niet iedereen van donker bier houdt, besloten de VRT en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck om de bierlijn Slurfke uit te breiden met Slurfke Wit en Slurfke Blond.

Een Slurfke voor iedereen

“Slurfke Bruin is een sterk bier met een hoog alcoholpercentage. Daarom gingen we op zoek naar twee varianten die compleet het tegenovergestelde van de originele Slurfke zouden zijn”, vertelt Xavier Vanhonsebrouck, CEO van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

Zo is Slurfke Blond een lichtblond bier geworden met een alcoholpercentage van 7%. Het goudgele bier biedt subtiele toetsen van citrusvruchten en is heerlijk bitter in de afdronk. Met een laag alcoholpercentage van 4,8% is Slurfke Wit een speciaalbier geworden voor wie niet van sterke bieren houdt. Het bier is gebrouwen op basis van tarwe en tarwemout, en biedt verfrissende toetsen van koriander, gember en citrus.

“Met deze twee nieuwe Slurfkes willen we een Slurfke brouwen voor elk type bierliefhebber. Wie houdt van een smaakvolle dubbel met een hoog alcoholpercentage, kiest voor Slurfke Bruin. Hou je meer van blonde bieren? Dan is Slurfke Blond wat je nodig hebt. Met Slurfke Wit bieden we een rasecht Belgisch witbier aan dat vooral heerlijk verfrissend smaakt op warme dagen”, aldus Xavier Vanhonsebrouck.

Succesvolle samenwerking

De fans van Thuis herinneren zich nog goed het moment dat den Eddy een eigen bier begon te brouwen, namelijk in seizoen 17 dat in 2012 op de buis was. De vraag bij de fans was groot om het bier ook in het echte leven te kunnen drinken. Daarop sloegen de VRT en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck de handen in elkaar om het bier van den Eddy op de markt te brengen. Slurfke Bruin was geboren!

De lancering van Slurfke in 2015 was ook meteen het begin van een succesvolle samenwerking tussen de VRT en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Zo zijn alle bieren van de brouwerij uit Izegem sinds seizoen 20 (2014) te zien in Thuis.

Foto: Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck