Lotte Stegeman schreef het geniale, hartverwarmende en humoristische vervolg op “Ik voel wat jij niet ziet”, met oogstrelende illustraties van Mark Janssen.

Lotte Stegman en Mark Janssen, onder meer bekend van “Ik voel ik voel wat jij niet ziet”, duiken in “Slimmer dan je denkt opnieuw in de hoofden van dieren. Daar is namelijk nog veel meer te ontdekken. Hoe briljant ze vaak zijn bijvoorbeeld.

Mensen roepen altijd wel wat wij de intelligentste soort op aarde zijn, maar het is maar nét wat je onder slim verstaat. Een bidsprikhaan, koekoekshommel en coyote zijn slim op heel andere manieren. Een hermelijn kan maar beter uitblinden in dansen, een kolonie bladsnijdersmieren in schimmeltuintjes kweken en een zoutwaterkrokodil in de weg naar huis vinden. In slimmer dan je denkt zaait een hele stoet dierlijke uitblinker twijfel over wat intelligentie nou eigenlijk betekent. Voor dieren én mensen …

Lotte Stegeman is kinderboekenschrijver en (jeugd)journalist. Ze schreef onder andere De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden, beestachtige buren en Groene voeten. Haar eerdere boeken werden onder meer vertaald naar het Duits, Chinees, Koreaans en Turks.

Mark Janssen: studeerde aan de Academie beeldende Kunsten in Maastricht. Inmiddels heeft hij honderden boeken geïllustreerd, waaronder zijn eigen prentenboeken. In 2021 maakte hij het Prentenboek van de Kinderboekenweek, en in 2024 ontving hij samen met Tjibbe Veldkamp de “Woutertje Pieterse Prijs”.

Titel: Slimmer dan je denkt

Auteur: Lotte Stegeman

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 978 9021040226

Thema: Jeugd

Prijs: € 24,99

Verschijningsdatum: 24 juni 2024

Leeftijd: 8+