SnowWorld, de marktleider op gebied van indoor sneeuwbanen, is voornemens om de Antwerpse skipiste ‘Aspen’ over te nemen en om te dopen naar SnowWorld Antwerpen. Vorig jaar werd Aspen al onderdeel van Alychlo, het investeringsvehicel van Marc Coucke, waar ook SnowWorld onderdeel van is. Dankzij de overname zullen gasten van Aspen kunnen profiteren van een nog breder aanbod waaronder toegang tot de vijf Nederlandse locaties van SnowWorld. 

Dankzij de overname komt het totaal aantal indoor sneeuwbanen onder SnowWorld-vlag op 8 te liggen verspreid over vier landen. In Nederland zijn vijf sites te vinden, waaronder het onder Belgen bekende Landgraaf, Rucphen en Terneuzen. Daarnaast biedt het bedrijf sneeuwplezier in Frankrijk en Duitsland. “Met de toevoeging van een site in België zetten we een belangrijke stap in de geografische spreiding van onze organisatie. Wij willen wintersport bereikbaar maken voor zo veel mogelijk mensen en dankzij SnowWorld Antwerpen kunnen we dat nog beter waarmaken.”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld.

Vaste bezoekers van Aspen kunnen komende winter blijven vertrouwen op uitstekende sneeuw, hoogwaardige skilessen en winterse gerechten in het restaurant. “Dankzij het schaalvoordeel dat wij als groep kunnen bieden, hopen we nog meer bezoekers enthousiast te maken voor sneeuwpret”, vervolgt Hubrechtsen. “We heten iedereen alvast welkom in het skigebied van hier.”

Vanaf 1 oktober kunnen bezoekers Aspen vinden onder een nieuwe vlag. Verplichtingen die Aspen is aangegaan in het verleden zullen worden voortgezet.

Over SnowWorld
SnowWorld biedt een unieke wintersportervaring op echte sneeuw en ontvangt jaarlijks ruim 4 miljoen bezoekers met haar locaties in Antwerpen (B), Amsterdam, Neuss (D, 66%), Landgraaf, Roosendaal, Rucphen-Breda, Terneuzen, Zoetermeer en Amnéville (Fr.). SnowWorld beschikt over pistes in diverse moeilijkheidsgraden, funparks, icekarting en één van de grootste skischolen van Europa. Dankzij diverse restaurantformules en (zakelijke) evenementen brengt SnowWorld een complete wintersportervaring aan alle doelgroepen. De labels Adventure Valley, IceKart Rucphen, Indoor Skydive Roosendaal én Alpine Hotel brengen als onderdeel van SnowWorld ‘het beste van de bergen’.

Foto: SnowWorld