SKaGeN is regelmatig te gast op ons podium. Dit seizoen staat niet enkel Valentijn Dhaenens met de monoloog Onbezongen op de planken, ook Mathijs F. Scheepers brengt een beklijvende voorstelling.

Met Sue me modderfokker gaat Mathijs F. Scheepers de strijd aan met zijn verlangen naar wraak. Niet zomaar platte wraak, maar wraak vanuit oprechte verontwaardiging. Het verhaal gaat over een zwangere vrouw met een lekke buik en een revolver in het verkeerde kastje. Over een veel te vroeggeboren jongetje. Over de hond van Hitler en een dokter die maar niet komt. En helaas ook over een buurman die door dit alles heen walst.
Mathijs F. Scheepers won in 2001 met zijn eerste monoloog Survival of the Fittest de Jong Theaterprijs op Theater aan Zee. Ook over zijn tweede solovoorstelling Garmisch-Partenkirchen uit 2012 was de pers erg enthousiast.

De burenruzie moet in Vlaanderen zowat cultureel erfgoed zijn. Mathijs F. Scheepers bouwt er een intrigerende wraakmonoloog rond. […] Podiumbeest Scheepers toont zich een bevlogen verteller met oog voor dosering. (De Standaard)
 
Credits
Mathijs F. Scheepers (spel, tekst, concept), Tim Clement (muziek, techniek)

Woensdag 15 januari 2020
20:00 (Einde: 21:30 / geen pauze)

cc ’t Schaliken
Grote Markt 35
2200 Herentals
E-mailadres: cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer: 014-28 51 30

Foto & video: Ingeborg Loyens&Lidia Nagibina / www.schaliken.be