Na een onderbreking van drie jaar vanwege de pandemie, zijn we verheugd aan te kondigen dat de Sint-Andriesrun op zondag 4 juni 2023 eindelijk terugkeert! Deze stratenloop, die reeds voor het     11de jaar georganiseerd wordt door 6 bewoners van de wijk Sint-Andries, belooft een dag vol sportieve uitdagingen en plezier voor het hele gezin te worden in het hart van de Antwerpse binnenstad.

Met een brede waaier aan activiteiten voor jong en oud, is de Sint-Andriesrun niet ‘de langste , maar wel de plezantste stratenloop van ’t stad’. Lopers van alle niveaus worden aangemoedigd om deel te nemen aan de verschillende races, waaronder de populaire kidsruns van 650 meter (tot 9 jaar) en 1300 meter (tot 12 jaar), evenals de uitdagende 5km en 10km afstanden.

Dit jaar staat de Sint-Andriesrun garant voor een onvergetelijke ervaring met een overvloed aan randanimatie. De Pachtstraat wordt omgetoverd tot een speelstraat met diverse springkastelen, obstakelbanen en een kleurrijke draaimolen en op de Sint-Andriesplaats staan tal van standhouders. Deelnemers en toeschouwers kunnen genieten van een breed scala aan heerlijk eten en verfrissende drankjes bij de verschillende eet- en drank gelegenheden langs het parcours.

Het inschrijven voor de Sint-Andriesrun kan nog op de dag zelf op de Sint-Andriesplaats. Kinderen kunnen zich aanmelden voor slechts 7€, terwijl volwassenen 15€ betalen. De inschrijvingstent zal vanaf 11u geopend zijn en staat klaar om iedereen te verwelkomen op de Sint-Andriesplaats. De eerste race, de kidsrun voor kinderen tot 9 jaar over een afstand van 650m, zal om 13u van start gaan op de Sint-Andriesplaats. De tweede kidsrun voor kinderen van 10-12 jaar, met een afstand van     1300 meter, begint om 13.30u op dezelfde locatie.

Voor zij die klaar zijn voor een grotere uitdaging, starten de 5 km en 10 km races om 15.15u in de Lange Vlierstraat ter hoogte van het Neusplein. Het parcours leidt de deelnemers door de prachtige straten en pittoreske plekjes van Sint-Andries, waar ze worden aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers en tal van muziekgroepen die langs het parcours staan opgesteld.

Mis deze kans niet om deel te nemen aan de langverwachte Sint-Andriesrun van 2023 en maak deel uit van een geweldige dag vol sportieve prestaties en plezier in de wijk Sint-Andries.

www.sintandriesrun.be