Op twee zondagen in juni en drie zondagen in september kunnen de inwoners van district Antwerpen straattheater bewonderen op verrassende pleinen en parken in Antwerpen tijdens Sinjor Circo. Het straatfestival is in 2021 al  aan haar vierde jaargang toe. Maar liefst vier voorstellingen spelen deze editie voor het allereerst in onze stad.
 
“Sinjor Circo zorgt voor spektakel in je eigen buurt. We zijn fier dat vier voorstellingen voor het eerst in onze stad spelen: ‘Jump Cut’ van Double Take Cinematic, ‘To Bee Queen’ van Lady Cocktail, ‘US’ van Company Midnight en ‘Barrière’ van Sur Mesure”, aldus Femke Meeusen, districtsschepen voor cultuur. 

Net zoals tijdens de septembereditie van vorig jaar zullen de toeschouwers het straattheaterfestival op een coronaproof manier kunnen beleven zonder dat de unieke sfeer van Sinjor Circo verloren gaat.
 
Programma
Zondag 13 juni – Schijfstraat (Kiel)
De volledig nieuwe voorstelling ‘Jump Cut’ speelt voor het eerst in Antwerpen. Twee acrobaten hebben aan een zetel en een lamp voldoende om een unieke show te brengen tussen de Braemblokken op het Kiel. Uptime brengt een burlesk circusspektakel dat je meeneemt naar de swinging twenties.
 
Zondag 20 juni – Santiagostraat (Luchtbal)
De natuur wordt bedreigd, maar de mannen van B.V. Natuur snellen te hulp met hun kraanwagen. Een rit vol slapstick. Daarna vecht League & Legend het uit op de grasmat. Ze zijn gewapend met polsstokken en tape. De zeepbellenman op stelten verrast en betovert iedereen met de grootste en kleurrijkste zeepbellen op Luchtbal.
 
In september komt de Sinjor Circo karavaan nog drie keer naar district Antwerpen:
·         zondag 5 september – Fr. Van Eedenplein, Linkeroever
·         zondag 12 september – Konijnenwei, Brusselstraat
·         zondag 19 september – Harmoniepark, Kon. Elisabethlei
 
Praktisch
·         De Sinjor Circo voorstellingen zijn gratis.
·         Elke zondag spelen er twee nieuwe voorstellingen.
·         Beide voorstellingen spelen in twee tijdsblokken:
Blok 1: 13 tot 15 uur (deuren openen om 12 uur)
Blok 2: 16 tot 18 uur (deuren openen om 15 uur)
·         Reserveren is niet nodig. Kom op tijd; de plaatsen zijn beperkt. Per tijdsblok is er een maximumcapaciteit van 400 toeschouwers. Op 13 juni is dat 250 toeschouwers per tijdsblok.
·         Het dragen van een mondmasker is verplicht.
 
Alle informatie staat op www.sinjorcirco.be

Foto: www.antwerpen.be