Na het bekendmaken van de opdrachten tijdens het startfeest op 12 mei, gingen heel wat aanwezige bewoners en andere geïnteresseerden aan de slag en brainstormden over de opdrachten. Er werden 5 groepjes gevormd  die tot en met 10 juni zullen werken aan de 5 opdrachten. Wil jij graag meewerken om van Berendrecht en Zandvliet echte 5 sterrendorpen te maken? Kies dan aan welke opdracht je graag wil meewerken en contacteer de medewerkers van vrijetijdscentrum De Schelde. Zij geven je graag alle info en zullen je verder in contact brengen met de trekkers van de opdrachten. Zo kan jij samen met een leuke groep enthousiaste bewoners de opdracht volbrengen.

Opdracht 1
Zorg voor een stoet die tijdens het slotfeest minstens 900 meter aflegt met 9 herkenbare verenigingen uit de dorpen, met muziek en beweging en een praalwagen.
Meer info: Marlies Gabriëls, marlies.gabriels@antwerpen.be, tel. 03 298 27 35
 
Opdracht 2
Onder de sokkel van een nieuw kunstwerk komt er een tijdscapsule. Verzamel daarvoor tegen het slotfeest minstens 900 tekstjes, tekeningen, documenten, foto’s, … met betrekking op het Zandvliet en Berendrecht van vroeger en nu. In het najaar zal dit groot nieuw kunstwerk onthuld worden als aandenken van het 900 jarig bestaan van de dorpen.
Meer info: Freya Slock, freya.slock@antwerpen.be, tel. 03 298 27 40
 
Opdracht 3
Breng tijdens het slotfeest minstens 900 handen en voeten van kinderen aan het dansen op een uniek dansje bij een zelfgemaakt lied en dat met een koor van minstens 9 zangers op het podium.
Meer info: Benji Aerts, benji.aerts@antwerpen.be, tel. 03 298 27 37
 
Opdracht 4
Bedenk en bak een origineel koekje waarvan er minstens 900 tijdens het slotfeest uitgedeeld worden. Het koekje moet uniek zijn in vorm en smaak en verwijzend naar Berendrecht-Zandvliet.
Meer info: Rick De Vree, rick.devree@antwerpen.be, tel. 03 298 27 39
 
Opdracht 5
Maak een krantje met verhalen over het verleden, heden en de toekomst van de 900-jarige dorpen. Op het slotfeest moeten er 900 krantjes van minstens 20 pagina’s gemaakt zijn. Het krantje bevat een mix van tekst en beeld en moet voor alle leeftijden leuk zijn.
Meer info: Pieter Linders, pieter.linders@antwerpen.be, tel. 03 298 27 38

Slotfeest Sterren van de Polder
Pinkstermaandag 10 juni van 14 tot 20 uur
Armenstraatje – Zandvliet
gratis toegang

Foto: www.antwerpen.be