Breng je ook graag je recepten op smaak door de seizoenen te volgen? Kijk niet verder: van fruit voor zoetebekken tot grillige groenten, dankzij deze overheerlijke producten kook je steeds lokaal en milieubewust. Dit zijn onze tips voor een onbezorgde augustus. 

Abrikoos
Het ideale fruit om te verwerken in je confituur, gelei of jam, maar ook gewoonweg overheerlijk om uit het vuistje te eten. Deze steenvrucht is dan ook een powerfruit pur sang, licht verteerbaar en boordevol vitamine E. Abrikozen gaan ook wonderwel in een salade met geitenkaas en witloof. 
Druiven
Iedereen liet wel eens op z’n Romeins een druiventros boven het hoofd slingeren, maar hoe je ‘t ook draait of keert: een knapperige druif is een tijdloze klassieker. Je kan ze zelf kweken om sap of wijn te produceren, maar eet ze vooral puur en onversneden, want de gezondheidsvoordelen zijn eindeloos. 
Knolselder
Deze groente is familie van de schermbloem, maar omdat ze voor een deel onder de grond groeit wijkt knolselder af van bleekselderij of bladselderij. Je kan deze groente rauw eten, maar ook gekookt of gepureerd. Vergeet wel niet om de knolselderij altijd op voorhand te schillen zodat enkel het witte vruchtvlees overblijft. Zo geniet je optimaal van de knolselder, die rijk is aan vitamine B, vitamine K en ijzer. 
Maïs
Het nostalgische aspect van een geroosterde maïskolf valt niet te onderschatten. De groente heeft dan ook een rijke geschiedenis en je kan er vele kanten mee uit. Voor de oogst moet je er snel bij zijn: van half augustus tot midden september moet deze suikermaïs voor de opbrengst zorgen. Laat het nu net deze maïssoort zijn die de weg vindt naar de winkelrekken, want het overgrote deel van onze teelt bestaat uit voedermaïs en landbouwmaïs, die dient als voeder voor het rundvee. 

Foto: www.ambiance.be