Tot 4 juni 2023 kunt u in het Seeftheater in Antwerpen terecht voor de komedie ‘Jos, alstublieft hé zeg’ van Jimmy Rubbens, die ook de regie in handen nam.

Pierre is een zelfstandige ondernemer, al 18 jaar staat hij aan het hoofd van zijn bedrijf, dat het niet altijd gemakkelijk heeft. Zijn huis is nog niet volledig afbetaald, er is een personeels te kort waar zijn bedrijf mee te kampen heeft en alles loopt niet van een leien dakje want op het ogenblik zit hij ook met onbekwaam personeel. Privé heeft hij heeft hij ook wat problemen met een onbetrouwbare poetsvrouw uit Polen, niet dat zij slecht is, neen, ver vandaan, maar ze is onze taal niet zo machtig en interpreteert alles verkeerd, ook is ze een beetje nieuwsgierig om alles wat er afspeelt tussen Pierre op zijn werk en zijn vrouw Thuis. Op zijn werk heeft Pierre gelukkig nog Babette zijn secretaresse, en Julien een mannetje doet van alles, laat ons het zo maar noemen. Pierre zijn vrouw Rita is er echt ééntje uit duizend, ze is een zorgzame en liefdevolle vrouw ze doet echt alles om haar ventje het naar zijn zin te maken. Ze is attent, zorgzaam en begripvol en regelt het leven van Pierre vanaf hij opstaat ‘s morgens tot hij bijna op zijn werk aankomt en Babette alles dan kan overnemen, ja Pierre is een beetje een warhoofd, maar gelukkig zijn er de twee vrouwen die hem in de juiste richting laten lopen. De beste vrienden van het koppel hebben het financieel niet zo goed en benijden hun met een zekere jaloezie dat Pierre en Rita op niets moeten zien, ze krijgen dikwijls het verwijt van dat ze rijk zijn. Op een dag heeft Pierre twee zaken diners, er is iets verkeerd gelopen door een werkkracht in zijn zaak, en zijn beste vrienden komen ‘s avond eten. Wie gaat dat oplossen en regelen als Pierre nog wil dat zijn vrouw mee wil gaan dineren met zijn zakenrelatie. Er nog een probleem dat zo maar voor de pinnen komt, hun buurman is op zoek naar een vrouw, en heeft die gevonden, maar een lastig telefoontje zal hier roet in het eten strooien. Alle misverstanden zullen u een heel gezellige avond aanbieden en lachen zal nooit ver weg zijn.

Jos, Alstublieft hé zeg een blijspel met veel grappige versprekingen en onverwachte wendingen. Wie hier van houdt, zal bij het begin absoluut op zijn wenken bediend worden! Nog tot 6 juni 2023 in het gezelligste cafetheater van Antwerpen.

Auteur: Jimmy Rubbens
Regie: Jimmy Rubbens
Assistentie: Nadine Van Etten

Cast: Ronan Farezyn – An Van Opstal – Nancy Carpels – Jan Meeusen – Suzy Delafonteyne – Charlotte Nietvelt – Kevin Verheyen – Jorn Meussen – Louis Hendrickx

Speeldata van 22 april 2023 tot 4 juni 2023

Mei > 6/5 – 7/5* – 13/5 – 14/5* – 20/5 – 21/5*
Juni > 2/6 – 3/6 – 4/6*

Deuren om 19u45, voorstelling om 20u30
(*matinee: deuren om 14u, voorstelling om 15u)

 

 

Over het Seeftheater.

40 jaar geleden (1980) is het Seeftheater ontstaan uit een groep enthousiastelingen die buurthuis “de gasstraat” als uitvalsbasis hadden. Wisten zij toen veel dat ze de kiem hebben gelegd voor wat het Seeftheater vandaag de dag is.

De allereerste productie van het Seeftheater heette “”Gasstraat 14″, en werd gespeeld door Fonne Bal en Roger Vermeulen in het achterzaaltje van het buurthuis.

Ook “Stuyvenberg, dat is niet erg” (1981), werd nog in de Gasstraat gespeeld. Het was een geëngageerd stuk over wantoestanden die in die tijd in het gelijknamige ziekenhuis gebeurden, van de hand van auteur Eric Vlaminck, die meteen ook de eerste regie voor zijn rekening nam. Het stuk werd later overgenomen door het Brialmonttheater (Brussel) en heette daar “Om dood te vallen”.

Na die periode werd er actief op zoek gegaan naar een geschiktere zaal om te spelen, en die werd gevonden in het pand aan de Diepestraat 34. De huidige zaal diende vroeger als “zetelgarnierderij”, en was in erbarmelijke staat. Dak zo lek als een vergiet, wegzakkende muren, geen sanitair of verwarming…Maar met veel goeie moed en een stevige portie naïviteit werd daar de eerste steen gelegd van het huidige Seeftheater. Anderen namen de fakkel van Eric Vlaminck over en bouwden verder aan “het Seef”

Tot aan het niveau dat we vandaag bereikt hebben. Het Seeftheater brengt jaarlijks een 60-tal voorstellingen, van een kwaliteit die gezien mag worden. Herkenbaar theater, waar een lach vaak niet ver weg is. Het Seeftheater dankt zijn succes ook voor een stuk aan de “cafétheater-formule”. Je zit in een gezellige zaal aan een tafeltje, met een drankje, en geniet zo van de voorstelling. Voor ons geen stijve bedoening, je kan mensen het best beroeren in een sfeer waar iedereen zich onmiddellijk op zijn gemak voelt. Het Seeftheater is met zijn 48 stoelen nog steeds het kleinste cafétheater van Vlaanderen. En vér daarbuiten 😊! Het Seeftheater steunt op een schare enthousiaste medewerkers, die er week na week voor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Voorstellingen zijn er elke vrijdag en zaterdag, soms ook op zondag. Voor de juiste data, raadpleeg je best de rubriek “Onze voorstellingen/Reservaties”.

Productie 2023-2024 : 

De sluiting van De Zoete Mossel

Speeldata van 9 september 2023 tot 15 oktober 2023

Auteur: Vicky Versprille
Regie: John Versprille

De laatste tram

Speeldata van 18 november 2023 tot 17 december 2023

Auteur: Willy Gilis

Regie:  Myriam Mulder

Assistentie:  Hilde Cleybergh

Er waren eens… liefdesperikelen

Speeldata van 27 januari 2024 tot 3 maart 2024

Auteur: Vicky Versprille
Regie: Wim Loots
Assistentie: Charlotte Nietvelt

Het sexperiment

Speeldata van 20 april 2024 tot 2 juni 2024:

Auteur: Gie Beullens
Regie: Jerry Verhaert & Michel Halin
Assistentie: Kelly Vochten

https://www.seeftheater.be/page-15/

Seeftheater vzw
Diepestraat 34, 2060 Antwerpen
0424.224.550 | RPR Antwerpen