Antwerpen heeft er een brouwerij bij. In het Noorderpershuis, een oude havenloods op het Eilandje, wordt sinds 26 juli Seefbier gebrouwen. “En binnenkort lanceren we drie nieuwe Antwerpse bieren”, zegt Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie.”

Johan Van Dyck: “Het is altijd mijn droom geweest om Antwerpen opnieuw op de kaart te zetten als bierstad. Vijf jaar geleden (her)lanceerden we het Antwerpse Seefbier. Intussen staat Seefbier in heel wat Antwerpse en Nederlandse café’s op de kaart. Ook in de supermarkten staat het in de rekken.
Export
We voeren het bier uit naar achttien landen waaronder Japan, Mexico en de Verenigde Staten. We hebben al meerdere prijzen behaald op internationale festivals. Nu is het tijd voor een volgende stap: onze eigen onafhankelijke brouwerij in Antwerpen.”
Eigen brouwzaal en café
“We hebben twee jaar gezocht naar een geschikte locatie. Het was niet evident om een ruimte dichtbij het centrum te vinden die voldeed aan onze eisen. Tot we dit pand op het Eilandje ontdekten; een oude havenloods. De afgelopen maanden is hier hard gewerkt om de brouwinstallatie te monteren. Het hele productieproces van onze bieren vindt hier plaats. Enkel het vullen van de flesjes gebeurt elders. De brouwzaal is open voor het publiek. Er is een café met tien tapkranen waar we ook lunch en snacks aanbieden. Op het binnenplein komt een groot terras met een speeltuin voor de kinderen. Dit hele project is mogelijk gemaakt dankzij crowdfunding. Zo’n achthonderd bierliefhebbers hebben ons gesteund.”
Opening voor het publiek: vermoedelijk vanaf eind september 2017.
Drie nieuwe bieren
“Binnenkort lanceren we drie nieuwe Antwerpse bieren. Welke dat precies zijn, is nog een verrassing. Op de tapinstallatie zullen ook regelmatig seizoensbieren staan. Ik blijf experimenteren met de mogelijkheden van bier. We willen toegankelijke en kwaliteitsvolle bieren te brouwen die zich onderscheiden van de grote producenten. Dat dit nu in Antwerpen kan, is een droom die uitkomt.”
Meer info
Antwerpse Brouw Compagnie
Noorderpershuis, Indiëstraat 21, Antwerpen
www.seef.be