Screen Flanders investeert 1.975.000 euro in 11 nieuwe audiovisuele producties. Dat maakte Vlaams minister van Economie Jo Brouns vandaag bekend. Tot de lijst met ondersteunde producties van de eerste oproep van 2022 behoren de prestigieuze animatieserie Quentin Blakes mooiste verhalen, het tweede seizoen van Ridder Muis, de internationale fictieseries De shift, Estonia, Home Is Where The Heart Is (werktitel) en Northern Lights, en de lange animatiefilm Het geheim van de meesjes. Ook de Vlaamse series Alter ego, Juliet en Untitled Dingie Project (werktitel) kunnen op de steun van het fonds rekenen, naast de Nederlands-Vlaamse speelfilm Net als in de film.
 
Bij de eerste oproep van 2022 worden in totaal 11 audiovisuele producties voor een totaalbedrag van 1.975.000 euro ondersteund. Deze producties zullen meer dan 16,4 miljoen euro aan in aanmerking komende audiovisuele uitgaven genereren in het Vlaamse Gewest, goed voor een economische hefboom van 8,3 per geïnvesteerde euro. De steunbedragen binnen deze oproep variëren tussen 55.000 euro en 325.000 euro per project.

Zeven fictieseries krijgen binnen deze oproep steun. Het gaat om de internationale coproducties De shift, Estonia(foto top), Home Is Where The Heart Is (werktitel) en Northern Lights. Daarnaast kunnen ook de Vlaamse series Alter ego, Juliet en Untitled Dingie Project (werktitel) op de steun van het fonds rekenen. Ook de fictie speelfilm Net als in de film krijgt steun van Screen Flanders.
 
Daarnaast vinden we ook drie animatieprojecten terug op de lijst met ondersteunde producties. De internationale animatieserie Quentin Blakes(foto tekst) mooiste verhalen, de lange animatiefilm Het geheim van de meesjes en het tweede seizoen van de Vlaamse animatieserie Ridder Muis.

Via Screen Flanders geeft de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse Gewest spenderen een financieel duwtje in de rug. De Belgische (co)producenten kunnen via Screen Flanders tot 400.000 euro terugbetaalbare voorschotten aanvragen als economische ondersteuning voor hun audiovisuele uitgaven binnen het Vlaamse Gewest.

Meer informatie over de ondersteunde producties is te vinden op de Screen Flanders-website.
 
Screen Flanders is een initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Foto’s: www.vaf.be