Met ‘De zin van je leven’ viert Creatief Schrijven vzw samen met bekende en onbekende schrijvers de liefde voor het geschreven woord. In aanloop naar de tiende Schrijfdag, die op 25 maart in het Felix Pakhuis in Antwerpen plaatsvindt, stellen Jeroen Olyslaegers, Kristien Hemmerechts, Gerda Dendooven en Joke van Leeuwen in een filmpje hun favoriete zin voor. Creatief Schrijven vzw roept iedereen op om ook in de pen te klimmen en zelf een zin in te sturen. Op 15 maart maakt de vakjury de shortlist bekend. Op de Schrijfdag, waar een waaier aan workshops, lezingen en debatten op het programma staan, wordt ‘De zin van je leven’ feestelijk onthuld.
Feest der zinnen
Creatief Schrijven vzw, het expertisecentrum voor al wie graag schrijft, brengt jaarlijks in een andere provincie schrijfliefhebbers uit alle hoeken van het land samen tijdens de Schrijfdag. Dit jaar vindt het evenement plaats in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Een toplocatie om verbeelding en schrijftalent aan te scherpen en te klinken op het feest der zinnen. Op het programma staan workshops, lezingen en infosessies met gerenommeerde auteurs onder wie Kristien Hemmerechts, Gie Bogaert, Jeroen Olyslaegers en Gerda Dendooven. Mensen kunnen feedback krijgen op een vooraf ingestuurde tekst of een pitch doen bij een uitgever. Specialisten uit het boekenvak geven advies tijdens infosessies. Het volledige programma is te vinden op schrijfdag.be. De ticketverkoop startte op 1 februari om 9u. Bij de vorige edities liepen op de eerste dag al heel wat workshops vol.
Wedstrijd
Om de tiende verjaardag van de Schrijfdag te vieren pakt Creatief Schrijven vzw uit met de ‘De zin van je leven’. Bekende auteurs stellen in een filmpje ‘De zin van hun leven’ voor. In aanloop naar de Schrijfdag gaan de filmpjes met bekende auteurs viraal. Wie kans wil maken om als onbekende schrijver ook zijn zin te presenteren, kan tot 15 februari deelnemen. Iedereen mag op www.dezinvanjeleven.be zijn volzin posten en maakt zo kans om naast de bekende auteurs te staan. De vakjury maakt op 15 maart de shortlist bekend waarop iedereen kan stemmen voor de publieksprijs.
Bekendmaking op de Schrijfdag
Op zaterdag 25 maart 2017 onthult Creatief Schrijven vzw op de Schrijfdag de winnende zin. Die krijgt een prominente plek in de publieke ruimte. Wie wil kan die dag één van de tien zinnen laten aanbrengen als tijdelijke tatoeage.