Experimenteren kan je leren, en wel op de Universiteit Antwerpen. Van 1 tot 6 februari kunnen leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs er zelf de handen uit de mouwen steken. Een hart dissecteren, een robot programmeren, … het kan allemaal in Studio STEM!
STEM is hot, ook aan de Universiteit Antwerpen. Begin februari gooien de faculteiten Wetenschappen en Toegepaste Ingenieurswetenschappen de deuren van hun practicumzalen open voor ruim 600 scholieren uit het vijfde en zesde jaar. Ze volgen een opleiding met een wetenschappelijke, technologische of wiskundige achtergrond, en komen op UAntwerpen de sfeer opsnuiven.
STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics. Een grootschalig actieplan van de Vlaamse regering heeft als doel de wetenschappelijke kennis van leerlingen bij te spijkeren en het aantal jongeren in STEM-richtingen te verhogen. De Universiteit Antwerpen werkt hieraan graag mee. Boeiende proefjes en een blik achter de schermen moeten hun interesse in een STEM-opleiding verder doen groeien.
Van 1 tot 6 februari bezoeken scholen in klasverband de Universiteit Antwerpen. In een 30-tal workshops – gaande van een hart dissecteren over een robot programmeren tot chemische brouwsels scheiden – leren ze de kneepjes van het STEM-leven op de unief.
Praktisch:
1, 2, 5 en 6 februari, telkens van 8.30 tot 17 uur: Studio STEM.
Locatie: campussen Groenenborger, Middelheim, Drie Eiken, Hoboken
www.uantwerpen.be/studiostem

Foto: Uantwerpen