Zondag 4 juni 2023, 13 – 16 uur, Provinciaal Groendomein Kesselse Heide, Nijlen

Het is feest op de Kesselse Heide! Tijdens het jaarlijks Schaapscheerfeest op het Provinciaal Groendomein Kesselse Heide zetten we de heide met zijn fauna en flora in de bloemetjes. Kom gezellig mee genieten tussen 13 en 16 uur tijdens dit gratis gezinsvriendelijk evenement.

De zomer is in zicht en de heideschapen van vzw Kemp worden uit hun winterjas geholpen. Naast de demonstratie schaapscheren kun je ook spinsters aan het werk zien die wol spinklaar maken. Tijdens het Schaapscheerfeest leer je niet alleen iets bij over schapen, maar ook over bijen bij de stand van Imkerij Neteland. Of neem een potje honing van imkers mee naar huis.

De jongste bezoekers maken zelf schapen tijdens een leuke knutselworkshop. ‘The Grassmobiel band’ zorgt terwijl voor een streepje muziek. Een heerlijke bluegrassformatie, 100% akoestisch gebracht met een gezellig, rootsy, old-time jasje. Drink ondertussen een speciaal bier of heerlijk sapje aan de heidebar van natuurpunt afdeling De Wielewaal of geniet van een verfrissend ijsje van ijsbar N°32. Word je moe van al dat feesten? Koop dan een handgemaakt hoofdkussen of dekbed van schapenwol bij MOLWOL.

Om 14.30 uur neemt een natuurgids alle geïnteresseerden mee voor een wandeling op de heide. Als afsluiter kan je genieten van een demonstratie schapen hoeden met hond en herder op de heide aan de zandvlakte.

Foto: Copyright: provincie Antwerpen