Françoise Burlet, huidig EVP Commerce, heeft om persoonlijke redenen beslist om op 1 september 2019 de onderneming te verlaten.
Françoise was en is een zeer gewaardeerd lid van het directiecomité. De afgelopen jaren heeft zij een belangrijke rol gespeeld in alle belangrijke zakelijke beslissingen alsook in de vernieuwing van de huidige commerciële strategie.

“Namens Delhaize wil ik haar uitzonderlijke betrokkenheid, toewijding en persoonlijke investering erkennen. Haar stempel op het huidige Delhaize is onmiskenbaar. Ik wens haar dan ook veel succes voor de toekomst”, zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.

Met het vertrek van Françoise Burlet wordt het directiecomité gewijzigd met twee nieuwe functies.
Vanaf 1 augustus 2019 wordt dit de samenstelling van het directiecomité:
Xavier Piesvaux – CEO Delhaize
Dieter De Waegeneer – EVP Operations
Els Steen – SVP Legal Belgium & Central and South-Eastern Europe 
Thierry De Vleeschouwer – CIO Belgium & Central and South-Eastern Europe 
Siger Spaans – SVP Finance
Illya Van den Borre – SVP Human Resources & Corporate Affairs
Pietro John Rollo wordt benoemd tot SVP Category Management Fresh, Sourcing, Quality & Concept en was tot nu VP Commercial Unit Fresh & Sourcing
Alexandros Boussis wordt benoemd tot SVP Marketing, Digital/E-Commerce, Category Management Center Store & Merchandising Support en was tot nu toe VP Commercial Unit Center Store and Winery

‘Deze samenstelling van het directiecomité stelt Delhaize in staat om de uitvoering van haar vernieuwde commerciële strategie nog te versnellen. We anticiperen op de evoluties in retail en plaatsen onze klanten en medewerkers meer dan ooit in het middelpunt van onze organisatie,’ zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.