In het Salzburger Saalachtal hoef je in de zomer niet te kiezen tussen fietsen en wandelen of zwemmen: het kan hier gewoon allemaal! Het dal met daarin de schilderachtige dorpen Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach ligt in de driehoek tussen SalzburgerLand, Tirol en Duitsland.

Elk dorpje heeft zo zijn eigen karakter maar één ding delen ze: de wildstromende rivier de Saalach verbindt de dorpen. En dat betekent weer veel actie op het wilde water. Je kunt hier raften, kanoën en meer! Duik in het wilde water van het Salzburger Saalachtal!

De kids worden hier echte piraten: samen met de je gezin maak je een familie raft-tour op de rivier. Je gids wijst de weg bij het zoeken naar de schat die ook nog ergens verborgen is, terwijl het in de boot opletten is waar je heen vaart… De kids die nog een niveautje meer uitdaging willen, springen tijdens een canyoning-tocht in smalle kloven waar je beneden het water hoort bulderen – of ze kiezen voor abseilen. Een gids houdt ze in ieder geval goed in de gaten. Dat wilde water is in dit dal echt een garantie voor vermaak: in bijna geen andere regio kun je op zoveel plaatsen zo gemakkelijk bij de rivier komen en plezier hebben in en om het verkoelende water. Maar ook als je gaat wandelen – bijvoorbeeld in de spannende kloven of juist op de weidse almen – kom je hier overal in aanraking met het water en kun je een verfrissende duik nemen. Onze tip: neem lekker ontspannen de Almbahn 1 of 2 naar boven en wandel langs de ‘watervalweg’ weer naar beneden het dal in – een prachtige tocht!

DE FIETS OP EN GAAAAN!

Iedereen die de bergen graag op twee wielen wil verkennen zit hier goed! Je kunt kiezen uit meer dan 480 kilometer aan goed aangegeven fietsroutes en er zijn ruim 100 E-bikes verhuurders. Dat is lekker in de bergen, zeker als je er nog een aanhangertje achter hebt hangen voor de kleinste kids… De iets groteren kunnen ook een kinder E-bike huren zodat ze mee kunnen de bergen in. Dat betekent echt een leuke actieve dag voor het hele gezin! Kijk maar eens op lofer.com/biken-mit-kids voor inspiratie. Daar vind je ook de tien mooiste fietsroutes als je met je gezin door het Salzburger Saalachtal wilt fietsen.

Foto: www.salzburgerland.com