HOPE Benefiet, de organisatie van de in 2016 overleden Rupert Suply (30), telt de dagen. Aanstaande zondag 9 juni palmt het Bar Brial (Fort 4 Mortsel) in met de HOPE SPORTS KIDS & FAMILY DAY, het grootste event van HOPE. Op het programma: een mega beachvolleytornooi in een uniek historisch kader, ontbijt en barbecue, muziek van de beste dj’s uit Antwerpen die allemaal gratis komen spelen en uitgebreide kinderanimatie. Bedoeling is om met de familiehappening, elk jaar goed voor meer dan 1000 bezoekers, geld in te zamelen om de donaties van educatieve kinderspeeltuigen aan ziekenhuizen nationaal verder uit te rollen.

Bezieler Rupert Suply verloor enkele dagen na de HOPE SPORTS KIDS & FAMILY DAY in 2016 de strijd tegen de vreselijke ziekte kanker; waar hij jaren tegen gevochten had. Komende zondag wordt de derde editie zonder hem. HOPE Benefiet slaagde er met behulp van familie en vrienden wel in dat Ruperts herinnering als dj, topsporter, partner, zoon, broer, vader van Lewis én goede vriend verderleeft. En hoe!? Naast de eigen initiatieven zoals de party LUV LIFE, de jaarlijkse kaarsenverkoop, de webshop en de familiedag komen almaar meer externe organisaties, bedrijven en scholen op de deur kloppen om ten voordele van HOPE acties te ondernemen. Op die manier lukt het HOPE Benefiet om goede doelen te blijven ondersteunen; ‘hope’ geven aan mensen die ‘hope’ nodig hebben.

“Zo konden we mede dankzij die steun al verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen de HOPE TOWER en de HOPE on WHEELS schenken. Tot op heden was dat bij AZ Malle, UZA Edegem, UZ Jette en binnenkort volgt AZ Klina in Brasschaat”, klinkt het bij Michael Van der Voort namens HOPE. “Deze op maat ontworpen interactieve en educatieve speeltuigen garanderen de nodige afleiding in kinderafdelingen. Het laat kinderen toe te ontsnappen aan het gekende ziekenhuissfeertje. We bekijken volop nieuwe goede doelen. Wie weet zorgt ons event van zondag wel voor nieuwe inspiratie. Ideeën zijn steeds welkom.” “De HOPE SPORTS KIDS & FAMILY DAY is voor HOPE een hoogdag. Niet enkel beleven we een zalige en sportieve dag met elkaar. Het zorgt er ook voor dat we met z’n allen op een zeer ongedwongen manier samen onze goede vriend weer even in ons midden hebben. Niet fysiek, maar wel dankzij de vele fijne herinneringen die we op zo’n dag spontaan en massaal zullen delen. Rupert wilde het trouwens zo. Jullie moeten ook zonder mij verder. Geniet samen met elkaar van het leven. Elke dag. Dat was zijn boodschap. En dat zullen we dus zondag meer dan ooit doen!”

Info: www.hopebenefiet.be

Foto’s: Holy2