Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming bij het overlijden van de bekende Antwerpse acteur Ivo Pauwels. Pauwels had een lange en vruchtbare acteercarrière en was bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn personage ‘Nonkel Jef’ uit de gelijknamige tv-reeks. De stad opent vanaf vandaag vrijdag 8 september om 14 uur een rouwregister in het stadhuis.

Ivo Pauwels was een geboren en getogen Antwerpenaar, die in 1938 het levenslicht zag. Op zijn achttiende was hij al als acteur aan de slag bij het Vlaams Schouwtoneel, en later studeerde hij met grote onderscheiding af aan de toneelschool (de latere Studio Herman Teirlinck). Als beroepsacteur speelde hij onder andere bij het Koninklijk Jeugdtheater en in heel wat Antwerpse zalen zoals het Fakkeltheater, De Zwarte Komedie en EWT. Hij was ook een van de mede-oprichters van het Echt Antwaarps Theater, waar hij veel komische rollen speelde.

Pauwels had rollen in heel wat lokale televisiereeksen doorheen de jaren, zoals in ​ ‘Kapitein Zeppos’, ‘Het Zwaard van Ardoewaan’, ‘Zone Stad’, en ‘Fair Trade’. Hij speelde ook een van de hoofdrollen in de langlopende serie ‘Bompa’.

Zijn grootste bekendheid in Vlaanderen verwierf hij met zijn iconische personage ‘Nonkel Jef’. De gelijknamige komische tv-serie in de tweede helft van de jaren 90 telde maar liefst 175 afleveringen. De kleurrijke en eigenzinnige Kempische landbouwer werd al snel heel populair en liet hoge kijkcijfers optekenen.

Rouwregister

Het rouwregister dat stad Antwerpen opent voor iedereen die zijn medeleven wil betuigen, ligt aan de inkom van het stadhuis. Het is reeds beschikbaar vandaag vrijdag 8 september van 14.00 tot 18.00 uur. En alle volgende dagen (ook dit weekend) van 9.00 tot 18.00 uur, tot en met vrijdag 15 september.