Eerder nam Ingrid Castelein haar lezers mee op een (fiets)reis over de zuidflank van de Mont Ventoux, in Route de la Lavande laat ze je op een meeslepende en humoristische manier kennismaken met de noord- en oostkant van deze legendarische berg.
Reisjournaliste Ingrid Castelein neemt je op het ritme van de seizoenen mee naar dorpjes als Nyons, Montbrun-les-Bains en Mollans-sur-Ouvèze. Je bezoekt de Provençaalse marktjes van Malaucène en Buis-les-Baronnies. In de winter proef je nougat en truffels en maak je een sneeuwwandeling. In het voorjaar aanschouw je de bloesems van de abricotiers. In de zomer fiets je in de Toulourencvallei en tussen bloeiende lavendel.
Voor wie het wat pittiger mag: Ingrid fietste een pak cols op en doet verslag van de storm die de Mont Ventoux teisterde toen ze er kampeerde. Ze besteedt ook aandacht aan de renner Tom Simpson, die vijftig jaar geleden overleed op de Ventouxflank en er een monument kreeg.
Het boek bevat prachtige omschrijvingen van haar tochten, handige indexen met fietsroutes, leuke adresjes en bezoektips. Een feest van herkenning waarbij je de Provence proeft, ruikt, beleeft…
Haar vorige boek, het succesvolle Mon(t) Ventoux kende maar liefst drie drukken.
Ingrid Castelein (°1964) is freelance journaliste en begon haar carrière bij De Standaard en Het Nieuwsblad, waar ze het virus voor reisreportages opliep. Een aantal jaar geleden besloot ze zich volledig op reisjournalistiek toe te leggen. Haar eerste boek, Mon(t) Ventoux, liet niet lang op zich wachten. Inmiddels is ze toe aan haar tweede boek, Route de la Lavande.
Op vrijdag 17 maart wordt Route de la Lavande voorgesteld in het gemeentehuis van Ruiselede
Ingrid Castelein, Route de la Lavande
ISBN 9789022333594 | 288 blz. | € 19,99 | Paperback
Uitgegeven bij Manteau
Verschijnt op 20 maart 2017