Van 1 tot en met 23 september voelt Seppe Nobels zich als een vis in het water op een ponton van 550 m² in het Kattendijkdok. Als onderdeel van het stadsfestival op het Eilandje, Part of Antwerp, host de bekende groentenchef van Graanmarkt 13 er het drijvende pop-up restaurant Waterfront. Nobels bijt de spits af op zaterdag 1 september met zijn culinaire ‘club’ concept Rootz. Op het menu: healthy signature dishes begeleid door sappige sounds. Ligt het aan ons of krijgen jullie ook al het water in de mond?

Geïnspireerd door de haven – hoe kan het ook anders? –  zal Seppe Nobels gedurende drie weken de allereerste Antwerpse ‘cevicheria’ uitbaten. Gemarineerde rauwe vis lijkt mijlenver verwijderd van wat we van Nobels gewend zijn en toch blijft hij, in tegenstelling tot wat je zou durven denken, trouw aan zijn ‘rootz’. Dat het beste uit onze Noordzee en zijn culinaire concept van groenten en gezonde superfoods in elkaars vaarwater zitten, kan volgens de groentenkok alleen maar voor een smakelijke kruisbestuiving zorgen.
Op het menu staan verfijnde gerechten van rauwe vis en groenten met zurige, pikante, verrassende toetsen, gebruikmakend van al het lekkers wat Antwerpen te bieden heeft. Denk aan: Antwerps bier, Elixir d’Anvers, filet d’Anvers, … En dat dus allemaal tegen het magnifieke decor van Waterfront dat voor de tweede keer zijn pop-up doet uitvaren. Op het uitnodigende terras of aan de bar geniet je van een lekker aperitief. Lunchen en dineren doe je met een adembenemend uitzicht op het Havenhuis, de Londenbrug en de binnenstad. Om de beleving compleet te maken, laat je je – spraakt haast voor zich – per watertaxi naar het drijvende ponton vervoeren. Je wordt opgehaald aan het Bonapartedok (opstapplaats over de MAS shop) en met een glaasje in de hand krijg je een lift tot aan het restaurant. Na een onvergeteljike avond brengt de watertaxi je terug naar het Bonapartedok.

Rootz – dat Seppe Nobels in februari lanceerde in Ampère in samenwerking met het housefestival Dystopia – hoefde alvast geen twee keer na te denken om in Waterfront de openingsavond te mogen verzorgen. Het healthy club concept brengt een orginal blend van de beste dj’s én chefs uit het land, gevestigde waarden mixed met jong lokaal talent. Dj’s van dienst zijn dit keer: Stef’N, Khalor en Delafino. Over het menu en zijn guest chefs houdt Seppe Nobels voorlopig de lippen stijf op elkaar. Eén ding is zeker: Rootz zet maximaal in op super foods en alcoholvrije gezonde dranken en maakt van een avondje uit een unieke en onvergetelijke ervaring. Nobels: “Met dit concept beantwoorden we aan de groeiende trend waarin mensen niet alleen feesten, maar tegelijk ook zorg dragen voor hun lichaam. De tijd van ‘ik denk dat het gisteren lekker en plezant was, maar ik herinner het me eigenlijk niet meer zo goed’, is voorbij.” Neem het van ons aan: zaterdag 1 september wordt een avond om niet snel te vergeten.

Praktisch:
Rootz @ Waterfront
1 september van 19:00 tot 01:00
Sluisstraat – Kaai 18
(Kattendijkdok)
2030 Antwerpen

Foto’s: Holy2