Door de overname van Rondvaardij Princenhof in Earnewâld, inclusief de Wetterprinses en de Marprinses, door de personeelsleden Nynke de Vries en haar partner Roel de Jong op 17 maart 2017, kan Friesland Cruises, een onderdeel van het bureau voor toerisme Friesland Holland, weer all-in bootreizen vanaf hotel Princenhof organiseren.

De eerste meerdaagse reis met de Wetterprinses is de Leeuwarden 2018 Cruise van maandagmorgen 31 juli tot en met donderdagmorgen 3 augustus 2017. Uitvalsbasis is hotel Princenhof van de familie Roders aan de plas It Wiid in Earnewâld, het hart van Nationaal Park De Alde Feanen. Het betreft een volledige verzorgde en dagelijks door een meertalige Friesland Holland reisleider begeleide tocht, inclusief een “canal cruise” met een luxe praam van Jacob Nauta uit Warten dwars door de monumentenrijke binnenstad van Leeuwarden. Nauta zal ‘s avonds laat ook een candle light cruise door het natuurgebied uitvoeren met zijn nieuwe elektrische praam.
Foto: Nynke de Vries (rechts) is al 20 jaar werkzaam voor Rondvaardij Princenhof en het gezicht van de onderneming die het laatst in handen was van reder Dirk Koomen. Die heeft 17 maart 2017 de boten Wetterprinses en de veel grotere Marprinses aan De Vries en haar partner Roel de Jong verkocht.
Www.friesnieuws.nl