Op de Algemene Vergadering van Grote Routepaden werd Rik Röttger (42) aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij neemt hiermee de plaats in van Gie Beirnaert, die vele tientallen jaren de vereniging met overgave leidde.
 
Rik bond 25 jaar geleden de stapschoenen aan voor de West Highland Way. Een mooie wandeltraditie was geboren. Maar er wordt evengoed gefietst, vooral met vrouw en dochter Hannah. Rik is historicus, werkte aan de VUB en de stad Mechelen. Hij was provincieraadslid en 10 jaar gedeputeerde in Antwerpen. Via zijn bevoegdheden rond landschap en leefmilieu kon hij ook daar werken aan trage wegen en duurzame vrijetijdsbesteding.
 
Als voorzitter hoopt hij zijn ervaring voor die mooie missie verder te zetten. “Ik geloof dat onze vereniging in deze tijden van transitie, een vaste waarde kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar rust en schoonheid dicht bij huis. Het fietsen en wandelen over lange afstand is voor mij meer een “beleving” dan een sporttak. Het leert mensen hun omgeving te waarderen, het sluit vriendschappen en het brengt rust en evenwicht in onze drukke levens. Het is een vorm van duurzaam toerisme, maar bovenal een way of life. Dat gevoel heb ik op korte tijd al vaak kunnen ervaren in gesprek met mensen binnen onze vereniging.”

Foto: www.groteroutepaden.be