In de nacht van zaterdag op zondag voerde de verkeerspolitie een Wodca-controle uit. Er werd op 2 plaatsen gecontroleerd: op de Plantin en Moretuslei werden 1061 samplings afgenomen, op de Groenendaallaan werden ter hoogte van de Straatsburgbrug 591 bestuurders gecontroleerd. 1 % van de bestuurders legde een positieve ademtest af.

Plantin en Moretuslei
Op de Plantin en Moretuslei waren van de 1061 samplings 15 positief. Uit de ademtesten bleken uiteindelijk vier bestuurders te veel te hebben gedronken, twee van hen zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Drie bestuurders testten positief op drugs, ook zij moesten hun rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Twee bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen.
Groendendaallaan
Op de Groenendaallaan bleken 23 van de 591 samplings positief. Elf bestuurders legden een positieve ademtest af, vijf van hen zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt.
In totaal bliezen 15 bestuurders positief, dat is iets minder dan 1 % van de gecontroleerde bestuurders. Er werden ook vier boetes uitgeschreven voor kinderen die zonder correct beveiligingssysteem in een wagen zaten.

Foto: Politie Antwerpen