In de nacht van zaterdag op zondag organiseerde de Antwerpse verkeerspolitie twee controleposten in het kader van de provinciale WODCA-actie. In totaal werden 1859 voertuigen gecontroleerd. 1,3 % van de bestuurders had te veel gedronken.
De actie startte op 4 februari om 18 uur en duurde tot de ochtend daarna 6 uur. Voor middernacht stond de controlepost aan de Binnensingel. Daar werd aan beide kanten gecontroleerd onder de brug van het treinstation. Daarna verhuisde de kolonne naar de Brusselstraat in de richting van de Singel waar opnieuw een controlepost werd opgebouwd.
Resultaten
Alle 1859 bestuurders werden gecontroleerd met een sampling- of snuffeltoestel. Bestuurders met een positief resultaat werden aan een effectieve ademtest onderworpen.
9 bestuurders bliezen ‘A’
17 bestuurders legden een positieve ademtest af
12 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen (voor alcohol- en druggebruik)
1 persoon kreeg een onmiddellijke schikking voor het bezit van verdovende middelen
3 personen kregen een proces-verbaal omdat ze in het bezit waren van verdovende middelen
1 bestuurder is zijn rijbewijs kwijt omwille van verkeersonveilig rijgedrag
De politie nam 1 voertuig in beslag omdat het niet geldig verzekerd was
2 bestuurders kregen een PV omdat hun auto niet geldig gekeurd werd
Aspiranten
Bij de controlepost aan de Binnensingel kreeg de verkeerspolitie van Antwerpen de hulp van aspirant-inspecteurs. Zij zullen binnenkort afstuderen aan Campus Vesta en konden nu al eens proeven hoe het is om te werken bij Lokale Politie Antwerpen. Ook een aantal aspirant-hoofdinspecteurs kon de nieuwe verworven kennis inoefenen.