In de afgelopen nacht heeft de verkeerspolitie een Wodca-actie gehouden. Tegelijk controleerden ze op snelheid. Eerst hadden ze een controlepost opgezet aan de Emiel Vloorsstraat. Om bestuurders uit het verkeer te halen die onder invloed van drugs of alcohol reden, werden 638 wagens daar aan de kant gezet. Drie bestuurders bliezen P en kregen een rijverbod van zes uur. Twee bestuurders hadden drugs genomen en zagen hun rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken worden.

Daarna verplaatste het dispositief naar de Graaf Van Hoornestraat. Daar kregen zes bestuurders een rijverbod voor drie uur, vier een rijverbod voor zes uur en van vier andere bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Allemaal omdat ze onder invloed van alcohol achter het stuur gekropen waren. Eén bestuurder had ook drugs genomen en ook zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. 

Aan de Beukenlaan, Emiel Vloorsstraat en de Amerikalei had de verkeerspolitie een mobiele flitser opgesteld. 1 659 voertuigen reden voorbij. 126 bestuurders reden te snel. 67 bestuurders werden omwille van hun snelheid aan de kant gezet. Twee van hen moesten hun rijbewijs meteen inleveren. De hoogste snelheid die gemeten werd, was aan de Amerikalei. Waar 50 km/u de maximumsnelheid is, reed iemand aan 106 km/u onze flitser voorbij. Er was ook nog een bestuurder die door het rode verkeerslicht reed en één die niet in orde was met de keuring van het voertuig.