Ben jij ook zo benieuwd naar de leefbaarheid van je straat, buurt, gemeente of stad? Goed nieuws: de resultaten van Straatvinken en straat-O-sfeer komen eraan!

Wellicht was jij een van de meer dan 4.000 straatvinken die op donderdag 14 mei in heel Vlaanderen een uur lang in hun straat het verkeer telden. En waarschijnlijk deelde je daarna ook, samen met meer dan 3.000 enthousiastelingen, een verhaal over je straat, waarbij je scores gaf voor 20 leefbaarheidsindicatoren. 

Op woensdag 21 oktober presenteert ons team van wetenschappers de belangrijkste conclusies van de derde editie van Straatvinken en de tweede ronde van straat-O-sfeer tijdens de ‘Roma-avond’ van Ringland. Die online infoavond begint om 20 uur met een stand van zaken van het Toekomstverbond, het akkoord tussen de Antwerpse burgerbewegingen en de overheid dat ook focust op de noodzakelijke modal shift naar duurzamer verkeer. In het tweede deel van de avond, vanaf circa 21 uur, verneem je alles over de verkeerstelling en de leefbaarheidsbevraging. 

Je krijgt in primeur ook een toelichting bij het nieuwe online ‘dashboard’ van straat-O-sfeer. Dat geeft je rechtstreeks toegang tot de verhalen, de bijbehorende leefbaarheidsroos en interactieve grafieken over de leefbaarheid van straten in heel Vlaanderen.

Deelnemen is gratis, maar schrijf je het best op voorhand in via www.straatvinken.be

Kan je er niet bij zijn? De deelnemers aan Straatvinken krijgen daags na de infoavond nog een mail met daarin alle links om de resultaten van hun eigen tel- en invulwerk en dat van anderen te raadplegen.
Dank voor je interesse en hopelijk tot 21 oktober op je scherm!