Op 9, 10 en 11 oktober vinden de archeologiedagen plaats in Vlaanderen. Het Felixatelier doet mee en opent zijn deuren tijdens dit weekend. Hier kan je de expo ‘Onder de Leien. Een gracht vol schatten’ bezoeken. Meer dan 150 vondsten die in de gracht aan de Kipdorpbrug werden teruggevonden tijdens de opgravingen in 2018 zijn tentoongesteld. Vier thema’s brengen je terug naar de Kipdorpsite en het leven zoals het was in de 16de eeuw: ontmoet, spel, strijd en bouw. Zowel grote als kleine vondsten staan centraal, waaronder enkele topvondsten zoals een zwaard uit de periode van de Franse furie en een driekoningenkroontje.

Vooraf reserveren is verplicht en doe je telefonisch via 0473 80 17 49, alle werkdagen tussen 11.00 en 15.00 uur. Let tijdens je bezoek op de volgende veiligheidsmaatregelen: draag een mondmasker, volg de bezoekersroute ter plaatse en houd afstand.

Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, kan er om het kwartier geboekt worden voor een groep van maximaal 4 personen uit dezelfde sociale bubbel. Maximum duur van het bezoek: 40 minuten. Eerste reservatie van de dag om 10.00 uur, laatste boeking om 16.15 uur.