Ontdek binnenkort in De Roma twee parels uit de wereldcinema: het spectaculaire familie-epos Pájaros de Verano uit Colombia of de spannende detective Fatwa uit Tunesië. Heb je al een ticket voor de film? Met 10 punten op je A-kaart krijg je een tweede gratis ticket!

Cinema in de Roma
De Roma is naast een hedendaagse concertzaal van oorsprong een klassieke cinemazaal. Regelmatig organiseren ze er vertoningen van de beste films en docu’s uit binnen- en buitenland. Niet alleen de grote Amerikaanse blockbusters, maar ook pareltjes uit de wereldcinema en verhalen met een mooie boodschap. Kom genieten van de kleurenpracht en de vertelkracht van Pájaros de Verano uit Colombia ontdekken. Of laat je meeslepen door de levensechte en ijzersterk vertolkte detective Fatwa uit Tunesië.

Pájaros de Verano (di 14 januari, 20u)
Colombia, jaren 70. Tijdens een dorpsceremonie binnen de Wayuu-indianengemeenschap laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om ook echt met haar te kunnen trouwen, is een haast onmogelijke bruidsschat nodig. Rapayet beraamt een lucratief, maar crimineel plan. In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht en wraak. Ondanks het zware thema, zorgt regisseur Cristina Gallego met een overweldigend kleurenpalet en een magisch-realistische stijl voor een verfrissende blik.

Fatwa (wo 15 januari, 20u)
Brahim Nadhour, een Tunesiër die sinds zijn scheiding in Frankrijk woont, keert naar Tunis terug om er zijn zoon Marouane te begraven die omgekomen is bij een motorongeval. Hij ontdekt dat Marouane een militant was van een salafistische organisatie en besluit de personen die zijn zoon geïndoctrineerd hebben, op te sporen. Beetje bij beetje begint hij te twijfelen aan de omstandigheden van zijn dood.

Met je A-kaart
Heb je een ticket voor de film en 10 punten op je A-kaart? Ruil je punten aan de inkomkassa van De Roma dan in voor een tweede ticket voor dezelfde filmvertoning.
Actie geldt voor tickets voor deze twee films.
Inruilen kan enkel met de eigen A-kaart.
Meer info
Film Pájaros de Verano
dinsdag 14 januari, 20 uur ​
5 euro / A-kaart met kansentarief 2 euro
Film Fatwa
woensdag  januari, 20 uur
5 euro / A-kaart met kansentarief 2 euro

Foto: www.antwerpen.be