Vorig jaar trokken 16 enthousiaste leerlingen en 4 leerkrachten van Regina Pacis in Hove tijdens de krokusvakantie op inleefreis naar Togo. Ze verkenden het land en bezochten verschillende projecten van de vzw Togo Debout. Overal waar ze kwamen werden ze warm onthaald maar tegelijk geconfronteerd met de harde realiteit van armoede. Ze leerden de gemotiveerde Togolezen van Togo Debout kennen met een sterke visie over ontwikkeling. Deze reis liet de deelnemers niet meer los. Regina Pacis organiseert daarom een solidariteitsweek van 13 tot en met 17 februari 2017 met als thema ‘De pot op voor Togo’. Doel is geld inzamelen voor het bouwen van sanitaire blokken in het college van Djagblé waar 1500 leerlingen school lopen maar waar geen toiletten zijn.
Maandag 13 februari wordt omgedoopt tot ‘Togodag’ en staat helemaal in teken van solidariteit. De leerlingen mogen hun  sportieve outfit aantrekken voor een gesponsorde estafetteloop. Bewustmaking  van de problematiek in het zuiden hoort er ook bij. Alle leerlingen krijgen die dag de kans om de getuigenissen van de inleefreizigers te beluisteren en op die manier kennis te maken met de bezochte projecten en de Togolese cultuur. Daarnaast zullen een workshop Afrikaanse dans en een workshop percussie zorgen voor de nodige Afrikaanse sfeer.
Leerlingen kunnen de hele week extra sporten voor Togo en heerlijk genieten van lekkernijen uit onze winterbar. Sfeervolle muziek zal er niet aan ontbreken. Gilles Van Bouwel, Kristien Hemmerechts, Pedro Elias, Joy Anna Thielemans en andere bekende gezichten spoorden via filmpjes onze leerlingen aan om in actie te schieten voor dit geweldig project.
Hopelijk wordt de  solidariteitsweek 2017 een onvergetelijke ervaring en komen de toiletten er snel in Togo zodat de ploeg die volgend jaar vertrekt het resultaat kan gaan bewonderen.