Reeds 2 jaar organiseert A.M.T.S. op regelmatige basis opleidingen levensreddend handelen baby en kind in Edegem. In Edegem krijgt het hierbij logistieke steun van het Masereelfonds Edegem.
De opleidingen zijn steeds volzet. Zowel medewerkers van kinderdagverblijven maar ook ouders, grootouders, tantes en nonkels volgen met zeer veel interesse deze opleidingen. Na een deel theorie krijgen ze onder leiding van ervaren spoedverpleegkundigen de kans om alles te oefenen op realistische poppen.

Vanaf mei zal de opleiding door het succes in Edegem ook doorgaan in Antwerpen-noord. Door de open opleidingen willen wij zoveel mogelijk geïnteresseerde bereiken want het doel is zoveel mogelijk mensen op te leiden zodat ze goed en adequaat kunnen reageren als hun geliefde dit nodig hebben.

Het is zeer belangrijk dat er zo snel mogelijk reanimatie wordt opgestart. Dit bij voorkeur binnen de drie minuten na het optreden van het hartstilstand. Indien dit niet gebeurd zal er stelselmatig hersenschade optreden én daalt de overlevingskans. Het is door reanimatie van omstaanders dat de professionele hulpdiensten het slachtoffer nog alle kansen kan aanbieden.

Wil jij dit ook leren? Dat kan, onze eerstvolgende opleiding gaat door op 22 april 2019 van 19u30-22u30. Inschrijven of liever een andere data, kijk snel bij onze opleidingskalender via www.amts.me.

Foto: A.M.T.S.