R. Antwerp FC is verrast met de beslissing die vanmiddag werd genomen door de burgemeester van Enschede waarbij onze supporters niet welkom zijn in het stadion in Enschede. Er is tot op heden weinig tot geen bijkomende informatie meegedeeld door de Gemeente Enschede over de “dreigende openbare ordeverstoring”.

Uit contact met AZ blijkt dat de snelle communicatie van de Gemeente Enschede hun in snelheid heeft genomen, waardoor RAFC niet zelf haar supporters heeft kunnen informeren. In een open een eerlijk gesprek is duidelijk geworden dat de club AZ, net als ons, vragende partij was om alles op de meest sportieve manier te laten verlopen. Met uitsupporters, zoals een wedstrijd hoort te zijn. Beide clubs willen wel absoluut de exacte toedracht kennen en laten dit dossier niet los.

Groot scherm Bosuilstadion

Om onze uitwedstrijd als één familie te volgen plaatsen wij nu donderdag een groot scherm aan de Bosuil. In overleg met de ordediensten van de Stad Antwerpen zullen wij 6.000 supporters toelaten op de Bosuilsite. Om organisatorische redenen vragen wij een toegangsprijs van 5 EUR. Supporters kunnen vanaf morgen (woensdag) om 12.00u een toegangsbewijs aankopen, dit via hun account op TicketHour, iXpole (hospitality platform) of aan onze ticket corner. Alle informatie zal beschikbaar zijn op de website www.rafc.be.

Start verkoop tickets terugwedstrijd 29 augustus in Koning Boudewijnstadion

Vanavond starten wij met de ticketverkoop voor de terugwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Na het voorbeeldig gedrag van onze supporters in de thuiswedstrijd tegen Viktoria Plzen is er, in overleg met de ordediensten van de Stad Brussel, beslist om de toegestane capaciteit op te trekken naar 25.000 supporters. Wij zijn ervan overtuigd dat deze beslissing onze supporters nog méér energie zal geven om volgende week een groot rood-wit feest te organiseren in Brussel. Wij roepen onze supporters massaal op om onze Reds te komen aanmoedigen in Brussel.

Foto: Royal Antwerp