Het Antwerpse platteland leeft en beweegt dankzij de talrijke projecten die overal ontstaan vanuit gemeenten, verenigingen, scholen, welzijns- en vrijwilligersorganisaties, enz. Via diverse subsidiekanalen geeft de provincie Antwerpen innovatieve plattelands-projecten graag een duwtje in de rug. In 2017 is daarvoor meer dan 3 miljoen euro beschikbaar! Daarom is de provincie Antwerpen op zoek naar actieve inwoners die de handen in elkaar willen slaan om hun buurt, dorp of regio te laten groeien en bloeien en zo op het terrein mee vorm geven aan het provinciale plattelandsbeleid.

De provincie Antwerpen heeft een prachtig platteland, waar iedereen van kan genieten. Je kunt er wonen, werken, spelen, fietsen, rusten, wandelen en genieten. Dat is mede dankzij de inzet van vele duizenden mensen die van aanpakken weten. Samen hebben ze educatieve fiets- en wandelpaden aangelegd, beleefboerderijen geopend, dorpskernen opgewaardeerd, agrarische gebouwen gerestaureerd,  streekevenementen georganiseerd en ga zo maar door.
“Ook in 2017 willen we samen met onze burgers bouwen aan een warme samenleving op het platteland,” stelt gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Peter Bellens: “Daarvoor zijn we op zoek naar enthousiaste inwoners die de handen in elkaar willen slaan om kleine en grote vernieuwende initiatieven op te starten rond plattelandsbeleving, landbouweducatie, toerisme, lokale economie, armoede, … De provincie Antwerpen beschikt over een uitgebreid gamma aan subsidieprogramma’s om hen op weg te helpen. Op vrijdag 27 januari organiseren we een inspiratiedag in Kamp C, waarop iedereen daarmee kan kennismaken en zijn idee meteen kan aftoetsen bij een team professionele adviseurs.”

Deelnemen aan deze dag is gratis. Je moet wel op voorhand inschrijven. Ook pers is welkom om verslag uit te brengen van deze dag, kennis te maken met onze adviseurs en te horen welke ideeën er zoal opborrelen op het Antwerpse platteland. Het volledige dagprogramma vind je onderaan op de link bij de praktische info.
Wanneer
vrijdag 27 januari van 9:00h tot 14:00h

Waar
Kamp C, Britselaan 20, Westerlo
Programma
www.provincieantwerpen.be

Kostprijs
Deelname is gratis. Inschrijving is verplicht.