Ons verhaal start in Hoog-Douro, op het ritme van de seizoenen, tussen de wijnranken en dankzij de kennis van onze mensen. Het is in die vallei, in het hart van de door Unesco geklasseerde wijngaard, dat de familie Symington sinds 1882 wereldwijd geapprecieerde wijnen en porto’s ontwikkelt.
De Portugese tak van de Symingtons was er al aanwezig in de 17e eeuw. Ze droegen actief bij aan de geboorte van de eerste cuvées van portowijnen. Vandaag bezit de familie 2 118 hectaren grond en 1 035 hectaren wijngaarden in de Douro vallei, verspreid over 27 domeinen of quintas.
De groep Symington Family Estates draagt zijn naam met trots want het familiegevoel primeert. Als marktleider in kwaliteitsporto, produceert het 32% van het premium gamma op de markt, met notoire merken zoals Graham’s, Cockburn’s, Dow’s en Warre’s.

In de wijngaarden van Quinta da Cavadinha in de de Pinhao vallei, in Quinta do Bomfim, de belangrijkste vallei van Douro en in hun ‘Vine Library’ in Quinta do Ataide in de Vilarça vallei gaat de optimalisering van de wijnteelt en wijnkunde onophoudelijk voort .

Zo moderniseerde de familie in het verleden ook al het persen van de druiven met de voeten. Het bleek voor vele jaren de belangrijkste vooruitgang in de productie van kwaliteitsporto.

De Symingtons zijn ook pioniers in de ontwikkeling van DOC wijnen van Douro, Chryseia, Post Scriptum en Prazo de Roriz in samenwerkingen met de familie Prats afkomstig uit Bordeaux, net zoals de andere Douro wijnen van Symington van Quinta do Vesuvio, Qunta do Ataide en het Altano Gamma.
100/100
Wine Spectator gaf deze punten voor  Dow’s 2007 Vintage Port. Het is de enige portijwijn met het maximaal aantal punten sinds het begin van de 21e eeuw!
De wijn van het moment
Aan het begin van dit voorjaar is de zon nog timide en de avonden blijven behoorlijk fris. Niets vergezelt een rustig moment beter dan een Graham’s 2011 LBV. De wijn oogt donkerrood. Fruitige smaken, florale toetsen en munt wisselen elkaar in de mond af. Aroma’s van zwarte bes getuigen van een unieke complexiteit, maar ook van zijn perfect evenwicht tussen kracht en finesse. Proef hem bijvoorbeeld met zwarte chocolade, een heel rijpe Cheddar of met geitenkaas.