Vandaag kreeg de familie Graidia als winnaar van de kraslotenwedstrijd van Pop up Europa Zwijndrecht een knalblauwe Europafiets cadeau. Daarnaast winnen nog twee andere deelnemers een Europapakket met leuke gadgets. De prijsuitreiking is de afsluiter van Pop Europa Zwijndrecht, dat de gemeente van 2 tot 23 oktober Europees kleurde met allerlei activiteiten.

Krassen is winnen
Iedereen kreeg tijdens Pop-up-Europa-activiteiten en bij een bezoek aan de bibliotheek of het gemeentehuis een kraslot. Op elk kraslot stond een vraag over Europa. Uit de goede oplossingen- gecombineerd met een gelukkige krasbeurt – werden drie winnaars geloot.

Op woensdag 4 november kreeg de familie Graidia een knalblauwe Europafiets en een fietskaartenpakket. Daarnaast worden er onder de deelnemers ook twee Europapakketten met Europasokken, een boc ’n roll en heel wat andere leuke gadgets verloot.

Europa in Zwijndrecht
Pop up Europa Zwijndrecht is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht. Diverse activiteiten, zoals een lezing van professor Hendrik Vos en een tentoonstelling in de bibliotheek, brachten de Zwijndrechtenaren in contact met de Europese Unie.

“Bij een internationale crisis, zoals de huidige covid19-pandemie, wordt het belang van Europese samenwerking erg duidelijk,” stelt gedeputeerde voor Europese samenwerking Kathleen Helsen. “Maar het hele jaar door heeft de EU op allerlei manieren een grote invloed op ons leven van alledag. Dat maakt Pop Up Europa duidelijk. Ondanks de coronamaatregelen hebben we in Zwijndrecht een mooi programma kunnen afwerken.”

Meer info: www.popupeuropa.be

Foto: De 10-jarige Noor (links), de 12-jarige Lamis (midden) en de 13-jarige Amaar (rechts) Graidia winnen de knalblauwe Europafiets – Copyright: Provincie Antwerpen