Niets beter dan een vers kommetje pompoensoep na een koude winterdag. Een streling voor het oog en de smaakpapillen. Lees hieronder hoe je deze klassieker op een eenvoudige manier thuis kan bereiden. Haal de chef in jezelf naar boven en werk af met een scheutje room en peterselie.

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

400 g
pompoen
700 ml
Water
2 el
Olijfolie
1
Ui
1
Wortel
2
Tomaten
100 ml
Room
1 teentje
knoflook
2 blokjes
Groentebouillon

peper
snuifje
Zout
handvol
Peterselie

Bereiding

Schil de pompoen, de wortel en de tomaten. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een kookpot en voeg de stukken pompoen toe. Voeg daarna ook de stukjes ui, knoflook, tomaat en wortel toe.

Blus de groenten na enkele minuten met water en verkruimel de bouillonblokjes boven de kookpot. Laat alles ongeveer 20 minuten koken op laag vuur. Mix de soep daarna en breng ze op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep in diepe borden en voeg bij elke portie een eetlepel room toe. Garneer met peterselie.

Tip: vervang de room door kokosmelk om een Oosters tintje toe te voegen aan je soep.

Foto: www.ambiance.be