Poké betekent ‘dwars in stukjes snijden’ en slaat op de plakjes rauwe vis die samen met rijst, dressing, groenten en smaakmakers in een kom worden geserveerd. Doordat je veel vrijheid hebt op vlak van toppings, zijn pokébowls het ideale gerecht als je kookt voor een groter gezelschap.

INGREDIËNTEN VOOR 5 personen

300 g
sushirijst
el
sushiazijn
300 g
zalmfilet
1
avocado
1
mango
3
minikomkommer
3
radijsjes
1 1/2
lente-ui
125 g
hellmann’s real mayonaise
2,5 g
wasabi
150 g
sojabonen
0,5 g
hellmann’s vinaigrette soja met geroosterde sesam
37,5 g
ingelegde gember
10 g
furikake
25 g
borage cress

BEREIDING

Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten. Schep de rijst op een plateau, besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
Snijd de zalmfilet in blokjes. Maak de avocado en de mango schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de komkommer en de radijs in plakjes en de lente-ui in ringetjes. Meng de mayonaise met de wasabi.
Schep de rijst in kommen en breng op smaak met wat vinaigrette. Verdeel de zalm, avocado, mango, komkommer, radijs lente ui en de sojaboontjes. Maak de pokébowl af met de gember en garneer met furikake en de borage.

TIP VAN DE REDACTIE
Geen fan van zalm? Je kan de vis ook makkelijk vervangen door kip, scampi, buikspek of tofu!

Foto: www.ambiance.be