Een epische geschiedenis van de stijl, klank en revolutie van de elektrische gitaar

 

Play it loud van Brad Tolinski en Alan di Perna is een epische mix van muziek- en cultuurgeschiedenis, met een voorwoord van Carlos Santana. Brad Tolinski was 25 jaar hoofdredacteur van Guitar World, het best verkochte muziektijdschrift ter wereld. In 2012 verscheen van zijn hand Light & shake: Conversation with Jimmy Page. Alan Di Perna is een gerenommeerd rockschrijver. Di Perla schreef duizenden artikelen over popmuziek en muzikanten voor toonaangevende tijdschriften als Rolling Stone, Music Aficionado, Rock & Folk en Guitar World. Zijn interviews met diverse iconen, onder wie Keith Richards, David Bowie, Carlos Santana Prince en B.B. King zijn wereldberoemd.

De elektrische gitaar staat wereldwijd symbool voor vrijheid, schoonheid en rebellie. Play it loud vertelt aan de hand van twaalf iconische gitaren – elk een artistiek hoogstandje op zich – over de strijd en de passie waartoe deze instrumenten hebben geïnspireerd. Enkele van de belangrijkste sociale bewegingen van de twintigste eeuw zijn schatplichtig aan de elektrische gitaar. Het instrument was een essentieel onderdeel in de strijd voor gelijke rechten voor zwarten in de entertainmentindustrie, de groeiende populariteit ervan gaat gelijk op met de opkomst en het belang van tieners als sociale groep en het was en is de spil van de punkrock. Vandaag de dag is de cirkel rond, met titanen als Jack White en Annie Clark (St. Vincent) die de allereerste klanken in herinnering brengen.

Play it loud bevat gesprekken met Keith Richards, Eddie van Halen, Les Paul, Carlos Santana en talloze andere muzikanten en gitaarbouwers, en toont hoe een groep vernieuwers en excentriekelingen een revolutie begon.

Auteur: Brad Tolinski en Alan di Perna

ISBN: 9789026359286

Prijs: €26,99

Uitgever: Ambo/anthos – VBK Belgie