Maïskolven zijn de perfecte aanvulling voor iedere barbecue. Helaas kunnen ze snel saai worden en heb je heel wat zout nodig om er toch wat smaak aan te geven. Met deze vier recepten tover jij je saaie maïskolven om tot heuse smaakbommen!

Italiaanse maïskolven
Ingrediënten
Voor 4 stuks
2 el olijfolie
4 el boter
1 el fijngehakte knoflook
55 g Parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding
Besprenkel de maïskolven met wat olijfolie, peper en zout en leg ze op de gril. Gril beide kanten zo’n 15 minuten met de deksel dicht. Haal de maïskolven van de gril af en leg ze aan de kant. Doe de boter en fijngehakte knoflook in een kommetje en stop deze in de microgolf voor één minuut. Smeer de gesmolten boter erop en bestrooi ze met Parmezaanse kaas.

Kruidige maïs-snacks
Ingrediënten
Voor 4 stuks
2 el olijfolie
2 el gesmolten boter
2 el honing
2 el fijngehakte bieslook (fijngehakt)
2 el verse peterselie (fijngehakt)
2 el verse tijm (fijngehakt)
zout en peper 
Bereiding
Besprenkel de maïskolven met wat olijfolie, peper en zout en leg ze op de gril. Gril beide kanten zo’n 15 minuten met de deksel dicht. Haal ze van de gril af en leg ze aan de kant. Smeer de gesmolten boter op de maïskolven en besprenkel ze met de kruidenmix.

Mexicaanse maïskolven
Ingrediënten
Voor 4 stuks
2 el olijfolie
1 el chilipoeder
halve tl cayennepeper
120 g mayonaise
1 geperste limoen
55 g cotija kaas
zout en peper 
Bereiding
Besprenkel de maïskolven met wat olijfolie, peper en zout en leg ze op de gril. Gril beide kanten zo’n 15 minuten met de deksel dicht. Haal ze van de gril af en leg ze aan de kant. Meng ondertussen de chilipoeder en cayennepeper in een klein kommetje. In een ander kommetje meng je de mayonaise en het limoensap. De mayonaise-spread smeer je over de maïskolven, daarna besprenkel je ze met de kruidenmix. Tot slot dresseer je ze met de cotija kaas.

Sriracha sesam
Ingrediënten
Voor 4 stuks
2 el olijfolie
120 g mayonaise
1 el sriracha saus
24 g gehakte bosui
1 el geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
Besprenkel de maïskolven met wat olijfolie, peper en zout en leg ze op de gril. Gril beide kanten zo’n 15 minuten met de deksel dicht. Haal ze van de gril af en leg ze aan de kant. Meng ondertussen de mayonaise en de sriracha saus in een kommetje en smeer dit vervolgens op de maïskolven. Strooi tot slot zowel de geroosterde sesamzaadjes als de gehakte bosuitjes erover.

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be