Picnic at Hanging Rock is een baanbrekende herwerking van de gelijknamige roman uit 1967 – voor velen vooral gekend door de Australische cultfilm van Peter Weir uit de jaren ’70. PicNic at Hanging Rock gebaseerd op de iconische, tijdloze roman van Joan Lindsay.

Picnic at Hanging Rock de zesdelige miniserie dompelt je onder in de mysterieuze verdwijningen van 3 schoolmeisjes en hun onderwijzeres op Valentijnsdag in 1900. Het verhaal voert je langs het daaropvolgende onderzoek en de verregaande impact op de studentes, families en de medewerkers van Appleyard College, én op het nabijgelegen gehucht. Er zijn theorieën in overvloed, lang verborgen geheimen komen aan het licht, er ontstaat paranoia en hysterie – want de levens van onze personages zullen op verschillende manieren voor altijd veranderen…

Inspelend op onze angst voor het onbekende onderzoekt de serie kwesties zoals onderdrukking en seksualiteit, vrijheid en verstikkende fatsoen, de begrippen natie en identiteit, de oude wereld versus de nieuwe, natuur versus orde.

Onze natuur vormt de kern van wie we zijn. Maar kunnen we die ooit beheersen?

Regie: Peter Weir

Cast: Harrison Gilbertson, Inez Curro, Lily Sullivan, Lola Bessis, Madeleine Madden, Natalie Dormer

muziek: Bruce Smeaton

Genre: drama, romantiek

Specificatie: 6x 51 min  –  bonus tal van extra features!

Distributie: Lumiére