Onlangs verscheen het boek ‘Paul van Ostaijen en Hove’, uitgegeven door de Paul van Ostaijenkring – Hove. De uiterst verzorgde uitgave van 125 bladzijden omvat een katern in kleurendruk.
Het boek “PAUL VAN OSTAIJEN EN HOVE” bestaat uit drie delen:
Deel 1: In 1914, wanneer hij 17 jaar is, komt Paul van Ostaijen, in Hove wonen. Hij schrijft in Villa Jeanne (Lintse steenweg, 95) zijn eerste teksten en gedichten. Na Hove ontwikkelt Paul van Ostaijen zich als kunstenaar. In zijn later werk komt Hove meermaals aan bod: ‘Mijn dorpke’, ‘Het landhuis in het dorp’, ‘De jongen’, ‘Bezette stad’ … getuigen van zijn band met het dorp. Hij sterft, 32 jaar oud, aan TBC in Miavoye – Anthée (bij Namen).
Deel 2: Op diverse momenten (1983, 1990, 1993 en 1996) heeft Hove Paul van Ostaijen herdacht en gehuldigd. Verschillende Hovese verenigingen en kunstenaars werkten hieraan mee, want … het dorp is een wereld.
Deel 3: Ook nu blijft Paul van Ostaijen Hove inspireren. Hij herleeft in diverse activiteiten. In 2016 nog, met een Paul van Ostaijenjaar en een poëziewedstrijd voor de Hovese lagere scholen.
In het boek komen de vroegere herdenkingen zowel als de recente activiteiten aan bod. De laureaten van de poëziewedstrijd met hun gedicht zijn opgenomen in een kleurenbijlage. Achteraan het boek komt lijst van voorintekenaars en sponsors.
Een belangrijk stuk Hove’s cultureel erfgoed wordt hier voor het eerst samengebracht, het resultaat van de teaminzet van de bestuursleden.
Het boek wordt uitgegeven door de Paul van Ostaijenkring–Hove.
p.a.: Arnold Herrebout, Beukenlaan, 6 – 2540 Hove
arnold.herrebout@telenet.be
Softcovers; 139 pagina’s. Met vele afbeeldingen en foto’s.

Auteur: Paul van Ostaijenkring
Titel: Paul van Ostaijen en Hove
Uitgeverij: Paul van Ostaijenkring Hove
ISBN: 978 90 (in aanvraag)
Thema: literatuur
Prijs: € 25,00