Fish Tales-oprichter Bart van Olphen werkte jarenlang als chef in de beste restaurants. Nu reist hij de wereld af om te leven, vissen én koken met mensen uit unieke visserijgemeenschappen. Z’n belevingen deelt-ie via social media en in zijn viskookboeken, waarmee hij de wereld inspireert om meer te genieten van duurzaam gevangen vis. Vandaag bereiden we pastasalade met tonijn en ricotta. © Fish Tales

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

8
gedroogde lasagnevellen
150 g
ricotta
enkele blaadjes
dragon
enkele blaadjes
basilicum
snuifje
citroenrasp

gemengde sla
140 g
tonijn in blik

extra vergine olijfolie
snuifje
zout

peper

BEREIDING

Kook de lasagnevellen in ruim water met wat zout al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze wat a.oelen onder koud stromend water.
Meng ondertussen de ricotta met de dragon- en basilicumblaadjes, het citroenrasp, zout en peper en zet apart.
Bouw de lasagne op. Leg op elk bord een lasagnevel, verdeel er wat sla over, schep er een beetje van het ricottamengsel op en dan een deel van de tonijn. Herhaal deze lagen tot alle lasagnevellen en ingrediënten op zijn.
Eindig met tonijn. Besprenkel het geheel met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper.
TIP VAN DE REDACTIE
Ontdek meer recepten met vis in blik via https://www.fish-tales.com/nl/koken-met-vis/recepten/

Tekst: Bart van Olphen

Foto: www.ambiance.be