Trump president, de Brexit een feit, overal in Europa bedreigen populisten – van Wilders over Beppe Grillo tot Le Pen – de status quo … we moeten dringend eens praten over democratie. Tonen deze ontwikkelingen aan dat ons democratisch bestel zoals we dat nu kennen, faalt? Zijn onze klassieke partijpolitiek en representatieve democratie wel geschikt om de dreiging van het populisme af te wenden? Of liggen ze juist aan de basis van het probleem? Zijn alternatieven zoals de participatieve democratie die de G1000 voorstaat of een open politiek platform zoals dat van de Piratenbeweging een geschikte oplossing? Is een cordon sanitaire rond bepaalde krachten die de democratie wensen uit te hollen verdedigbaar / democratisch?
Over al deze vragen praten we met Yasmine Kherbache (sp.a), Andreas Tirez (Liberales), Sarah Van Liefferinge (Piratenparty) en Dave Sinardet (politicoloog aan de VUB en aan de basis van het G1000-project). Nicolas Bouteca (UGent) modereert.

Dit is het eerste panelgesprek van onze reeks ‘We need to talk about …’. Elke eerste donderdag van de maand gaan we in gesprek rond een actueel thema. We nodigen daarbij een aantal experts uit die geen controverse uit de weg gaan en vragen hen om het kluwen van meningen te ontwarren. Er is ruimte voor interactie met het publiek en na het gesprek kan iedereen verder nakaarten aan de bar.

Praktische info:
Donderdag 2 februari 2017, 20.00 uur
Kantienberg 9, 9000 Gent
Deelname: € 2 (leden en studenten) / € 4 (niet-leden)
Info en inschrijving: philipp@geuzenhuis.be, hvv.gent@geuzenhuis.be,
T. 09 220 80 20

Een organisatie van Geuzenhuis en HVV Gent
www.h-vv.be