Kom je verrijken op de meest hebzuchtige show van het jaar. In Pak de poen! kunnen kinderen geld verdienen. Veel geld!
Pak de poen! wordt een spetterende show met grootste prijzen, waanzinnige opdrachten en uitdagende vraagstukken waarin kinderen zelf bepalen hoe ver ze gaan om te krijgen wat ze willen. Kinderen krijgen een inzicht in de binnenkant van ons kapitalistisch systeem en de vanzelfsprekendheid van dit systeem wordt in vraag gesteld.
Hoe moeilijk is delen eigenlijk echt? Waar ligt de grens tussen naar iets verlangen en hebzucht? Is méér per definitie altijd beter?

Geld maakt geld. Zo wordt gezegd. Als we dus meer geld blijven maken, wanneer is er dan genoeg voor iedereen?

Kinderen opvoeden en bewust leren maken van de waarde van geld is geen simpele opdracht. Enerzijds willen we kinderen verantwoordelijkheid aanleren, hen leren beseffen dat de dingen niet gratis uit de lucht vallen en dat alles een prijs heeft. Anderzijds vertellen we hen dan weer dat niet alles te koop is. ‘Het einde van het kapitalisme is nabij!’ Zo wordt gezegd, gehoopt, gevreesd. Dus kom graaien, grijpen en hebben hebben hebben zolang het nog kan!

spel Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes & Sarah Vangeel regie Karolien De Bleser scenografie Michiel Van Cauwelaert vormgeving Viviane van der Poel kostuums Leila Boukhalfa geluid & techniek Saul Mombaerts, Jannes Dierynck & Koen De Wilde coproductie De Studio, Bronks & PerPodium.

31 oktober & 1 november.

De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen

Foto: www.destudio.com